Studenac market

Akcija Žnjan

Podmorje kod splitskog Žnjana više nije 'morski Karepovac' već je napokon čisto i to zahvaljujući našoj akciji čišćenja podmorja „Korak bliže prirodi“.

Partneri u toj našoj prvoj ekoakciji bili su splitski ronioci iz Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum koji su usprkos varljivom vremenu s morskog dna kod najveće splitske plaže smještene u istočnom dijelu grada izvukli čak 50-ak kubika otpada odnosno više od 400 automobilskih i kamionskih guma, odbačeni gumenjak, mnogo plastike i stakla, dijelove brodskih penti te raznovrsni drugi otpad.

U samoj provedbi 24. listopada 2020. sudjelovala su čak 32 ronioca pod morem i 25 članova udruge koji su otpad izvlačili na kopno, uz pomoć najužeg tima Studenca.

Osim marljivih ronilaca, u ovoj akciji podržali su nas i Čistoća Split te Turistička zajednica grada Splita. Također, u suradnji s 24 sata dodatno ćemo educirati širu javnost zašto Jadran, na žalost, nosi i naziv 'veliki plavi kontejner'. Kako i vi možete virtualno zaroniti u morske dubine i doprinijeti zaštiti okoliša provjerite na posebnoj web stranici nastaloj u suradnji s 24sata korakblizeprirodi.24sata.hr

U akciji sa splitskim roniocima vratili smo biljkama i životinjama podmorje kakvo zaslužuju, a ujedno smo javnosti predstavili i naše jedinstvene likove Ornelu, Helgu, Krešu i Robija.

Svi mali i veliki ljubitelji čistog i zdravog okoliša mogu sada dalje učiti o zaštiti prirode s našom eko ekipom.

Naime, ekološki savjeti u edukativnoj bojanci Studenca će dodatno širiti znanje i pozitivne vrijednosti za ugodniji život uz Jadran i na cijeloj planeti. Bojanka je dostupna svima na našoj web stranici i zasigurno će mališanima uljepšati dane uz zelene, plave, crne i žute boje simpatičnih lokalnih kopnenih i morskih životinja koje svojim bogatim iskustvom, pričama i savjetima educiraju o važnosti pravilnog razvrstavanja otpada.

Novosti i projekti

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!