Studenac market
22.03.2024.

Korak bliže prirodi – program koji pokreće promjene

Korak bliže prirodi – program koji pokreće promjene

U srcu poslovne filozofije trgovačkog lanca Studenac duboko je ukorijenjena predanost očuvanju prirode i ekološkom osvještavanju zajednice u kojoj djeluje. Pokretanjem programa „Korak bliže prirodi“ Studenac je strukturirao platformu kojom provodi brojne društveno odgovorne projekte i inicijative koje manifestiraju navedenu predanost. Platforma koja pokreće pozitivne društvene promjene, od 2020. je provela više uspješnih akcija čišćenja podmorja i priobalja te je organizirala izgradnju gotovo 80 kućica i hranilica za ptice s ciljem očuvanja urbane bioraznolikosti.

Ono što je zajedničko svim inicijativama programa „Korak bliže zajednici“ jest da u svojim aktivnostima  uvijek nastoje uključiti interne zaposlenike, javne ustanove i institucije, stručnjake te na koncu širu zajednicu. Tri su temeljna cilja koja se nastoje postići: educirati, osvijestiti i potaknuti na promjene. Vremenom, finaliziranjem brojnih projekata „Korak bliže prirodi“ postao je prepoznatljivi program promicanja očuvanja okoliša i održivog razvoja na svim razinama.

Novim projektom „Podzemne vode, čuvari života“ program se usmjerio na isticanje važnosti očuvanja podzemnih voda kao dragocjenog resursa o kojem ovisi čovjekova budućnost, ali i budućnost cjelokupnog ekosustava. Koncentracijom na isticanje iznimno malog postotka vode iskoristivog za čovjekove vitalne potrebe, u zemlji koja u usporedbi s drugima obiluje tim prirodnim resursom, Studenac je odlučio na vrijeme osvijestiti potencijalni problem koji može zateći i građane u Hrvatskoj. 

Prema tome, program „Korak bliže prirodi“ prometnuo je trgovački lanac Studenac u ozbiljan društveno odgovorni faktor kojim se educira i osvještava o konkretnim koracima izgradnje zelenije i održivije budućnosti. Pored toga, „Korak bliže prirodi“ jedinstveni je edukativni program koji će potaknuti pojedince na preispitivanje svakodnevnih životnih navika te inspirirati na pozitivne promjene i djelovanje u cilju očuvanja okoliša.

Isprintajte novost

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!