Studenac market
23.09.2021.

Uspješno provedena treća ekoakcija u sklopu projekta Korak bliže prirodi

Uspješno provedena treća ekoakcija u sklopu projekta Korak bliže prirodi

Društveno odgovorni projekt „Korak bliže prirodi“ tvrtke Studenac treći je put okupio ronioce i zaposlenike vodećeg maloprodajnog trgovačkog lanca jadranske obale u akciji čišćenja mora i podmorja.

Uspješna ekoakcija održana je 18. rujna 2021. na plaži Portina, u pločanskom mjestu Baćina, a ovoga puta partneri su nam bili članovi ekološko-ronilačkog kluba Periska iz Ploča.

Vrijedan rezultat naše zajedničke ekoakcije je više od 10 kubika raznovrsnog otpada uklonjenog s morskog dna.

Popis izronjenog otpada je, nažalost, uvijek predug, pa smo iz mora tako izronili automobilske gume, metalne konstrukcije, stare stolce, sitne predmete, stare mreže i konope te mnogobrojne staklene i plastične boce i razne vrste drugog otpada. S druge strane, veseli nas što smo vidljivo doprinijeli prirodi i otpad pravilno zbrinuli kako bi morski svijet, ali i lokalna zajednica, imali čišću uvalu.

Projekt „Korak bliže prirodi“ pokrenuli smo 2020. godine sa željom da i sami pomognemo očuvanju prirode te svima nama, ali i generacijama koje dolaze, u nasljeđe ostavimo čisto i zdravije more. Na popis uspješnih akcija, uz žnjansku i biogradsku, ponosno dodajemo i akciju u Pločama.

Više o našem projektu, ali i činjenicama vezanima uz more i zaštitu okoliša, pronađite na poveznici.

Isprintajte novost

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!