Studenac market
09.05.2022.

‘Korak bliže prirodi’ stigao je i na Kvarner!

‘Korak bliže prirodi’ stigao je i na Kvarner!

Društveno odgovorni projekt „Korak bliže prirodi“ tvrtke Studenac četvrti je put okupio ronioce i zaposlenike jednog od vodećih nacionalnih maloprodajnih trgovačkih lanca u akciji čišćenja mora i podmorja.

Nova ekoakcija održana je 7. svibnja 2022. duž podmorja u Selcu, a ovoga puta partneri su nam bili brojni ronioci u organizaciji Ronilačkog centra Mihurić iz Selca.

Zahvaljujući odličnoj suradnji s partnerima, ali i rekordno okupljenim zaposlenicima Studenca, njih više od 50, rezultat ekoakcije je i uklonjenih gotovo 40 kubika otpada s morskog dna!

Popis izronjenog otpada, nažalost, nije nas iznenadio, našlo se tu mnoštvo guma, željeznih konstrukcija, plastičnih boca, kanti, kućanskih aparata i drugih predmeta. S druge strane, veseli nas što smo to uklonili i barem jedan djelić podmorja vratili u prvotno stanje, jer smo svjesni koliko je čisto more važno za vitalnost lokalne zajednice, ali i turista, koji su ljeti naši dragi gosti.

Podsjećamo, projekt „Korak bliže prirodi“ pokrenuli smo 2020. godine sa željom da i sami pomognemo očuvanju prirode te svima nama, ali i generacijama koje dolaze, u nasljeđe ostavimo čisto i zdravije more. Na popis uspješnih akcija, uz žnjansku, biogradsku i pločansku ponosno dodajemo i akciju u Selcu.

Više o našem projektu, ali i činjenicama vezanima uz more i zaštitu okoliša, pronađite na poveznici.

Isprintajte novost

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!