O projektu korak bliže zajednici

Da bi kao kompanija pružio potporu humanitarnim, zdravstvenim i drugim programima koji pridonose dobrobiti i unapređenju života zajednice, Studenac je pokrenuo projekt „Korak bliže zajednici“.

U sklopu projekta četiri puta godišnje dodjeljujemo financijsku potporu u bonovima Studenca organizacijama koje svojim radom pridonose unapređenju kvalitete života i općoj društvenoj koristi zajednice, pri čemu smo se vodili globalnim ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda (UN).

Ujedinjeni narodi 2015. godine u okviru dokumenta „Mijenjamo svoj svijet: Agenda za održivi razvoj do 2030. godine“ usvojili su 17 globalnih ciljeva održivog razvoja. Drugi i treći UN-ov cilj odnose se na iskorjenjivanje gladi i promociju zdravog života te blagostanja za ljude svih generacija.

Upravo su navedeni ciljevi u fokusu Studenca te nam je želja donacijom podržati organizacije koje svojim radom u lokalnoj zajednici najučinkovitije pridonose njihovu ispunjavanju i uklanjanju gorućih problema s kojima smo globalno suočeni.

U kontekstu cilja iskorjenjivanja gladi, naša sredstva bit će usmjerena neprofitnim organizacijama koje svojim radom pomažu boljitku osoba bez doma, socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima te samohranim roditeljima, kao i onima koje odgovaraju na potrebe socijalno ugroženih skupina.

U kontekstu cilja promocije zdravog života, u fokusu Studenca bit će neprofitne organizacije koje se bave rehabilitacijom i postizanjem kvalitetnijeg života djece i starijih osoba s posebnim zdravstvenim potrebama, prevencijom bolesti, izgradnjom odgovarajućih igrališta ili dvorana, dječjim klubovima, sportom i rekreacijom za osobe svih dobi.

Društveno odgovorno poslovanje dio je dugoročne poslovne strategije Studenca, a naš „Korak bliže zajednici“ nastavak je našeg nastojanja da kao tvrtka pridonosimo pozitivnim promjenama.

Novosti

PRIJAVNICA ZA NATJEČAJ ZA DODJELU DONACIJA

UVJETI SUDJELOVANJA NA NATJEČAJU I UPUTE ZA PRIJAVU:

Obvezno je popuniti sve stavke u prijavnici. Nepotpune prijavnice neće se razmatrati. Uz ispunjenu prijavnicu potrebno je priložiti kopiju dokaza o registraciji pravnog subjekta koji se prijavljuje za natječaj za dodjelu donacija.

Sudionici natječaja mogu biti isključivo javne institucije, ustanove i registrirane udruge sa sjedištem u Republici Hrvatskoj čije su aktivnosti usmjerene općoj dobrobiti i poboljšanju kvalitete života društvene zajednice.

UVJETI SUDJELOVANJA NA NATJEČAJU I UPUTE ZA PRIJAVE:

Obvezno je popuniti sve stavke u prijavnici. Nepotpune prijavnice neće se razmatrati. Uz ispunjenu prijavnicu potrebno je priložiti kopiju dokaza o registraciji pravnog subjekta koji se prijavljuje za natječaj za dodjelu donacija.

Sudionici natječaja mogu biti isključivo javne institucije, ustanove i registrirane udruge sa sjedištem u Republici Hrvatskoj čije aktivnosti su usmjerene općoj dobrobiti i poboljšanju kvalitete života društvene zajednice. Programska područja u sklopu kojih je moguće podnošenje prijavnica za donaciju su:

  1. Iskorjenjivanje gladi – osiguravanje dostupnosti sigurne hrane i poboljšavanja prehrane te promocija održive poljoprivrede
  2. Zdravlje - promocija zdravog života i blagostanja za ljude svih generacija

Natječaj je otvoren od 1. siječnja 2022. do 31. siječnja 2022. Sve prijave pristigle izvan tog roka odnosno prijave bez tražene dokumentacije neće se razmatrati. Pristigle prijave razmatrat će Povjerenstvo o čijem sastavu odlučuje organizator natječaja te će rezultati natječaja biti objavljeni najkasnije do 10. ožujka 2022. na internetskim stranicama Studenac d.o.o.

Odabrani sudionici natječaja potpisat će potvrdu o primitku donacija tvrtke Studenac d.o.o.


Priložite rješenje o registru

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!