Studenac market

O Studenac donacijama

Da bi kao kompanija pružio potporu humanitarnim, zdravstvenim i drugim programima koji pridonose dobrobiti i unapređenju života zajednice, Studenac je pokrenuo projekt „Korak bliže zajednici“.

U sklopu projekta četiri puta godišnje dodjeljujemo financijsku potporu u bonovima Studenca organizacijama koje svojim radom pridonose unapređenju kvalitete života i općoj društvenoj koristi zajednice, pri čemu smo se vodili globalnim ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda (UN).

Ujedinjeni narodi 2015. godine u okviru dokumenta „Mijenjamo svoj svijet: Agenda za održivi razvoj do 2030. godine“ usvojili su 17 globalnih ciljeva održivog razvoja. Drugi i treći UN-ov cilj odnose se na iskorjenjivanje gladi i promociju zdravog života te blagostanja za ljude svih generacija.

Upravo su navedeni ciljevi u fokusu Studenca te nam je želja donacijom podržati organizacije koje svojim radom u lokalnoj zajednici najučinkovitije pridonose njihovu ispunjavanju i uklanjanju gorućih problema s kojima smo globalno suočeni.

U kontekstu cilja iskorjenjivanja gladi, naša sredstva bit će usmjerena neprofitnim organizacijama koje svojim radom pomažu boljitku osoba bez doma, socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima te samohranim roditeljima, kao i onima koje odgovaraju na potrebe socijalno ugroženih skupina.

U kontekstu cilja promocije zdravog života, u fokusu Studenca bit će neprofitne organizacije koje se bave rehabilitacijom i postizanjem kvalitetnijeg života djece i starijih osoba s posebnim zdravstvenim potrebama, prevencijom bolesti, izgradnjom odgovarajućih igrališta ili dvorana, dječjim klubovima, sportom i rekreacijom za osobe svih dobi.

Društveno odgovorno poslovanje dio je dugoročne poslovne strategije Studenca, a naš „Korak bliže zajednici“ nastavak je našeg nastojanja da kao tvrtka pridonosimo pozitivnim promjenama.

Novosti

PRIJAVNICA ZA NATJEČAJ ZA DODJELU DONACIJA

UVJETI SUDJELOVANJA NA NATJEČAJU I UPUTE ZA PRIJAVE:

Obvezno je popuniti sve stavke u prijavnici. Nepotpune prijavnice neće se razmatrati. Uz ispunjenu prijavnicu potrebno je priložiti kopiju dokaza o registraciji pravnog subjekta koji se prijavljuje za natječaj za dodjelu donacija.

Sudionici natječaja mogu biti isključivo javne institucije, ustanove i registrirane udruge sa sjedištem u Republici Hrvatskoj čije aktivnosti su usmjerene općoj dobrobiti i poboljšanju kvalitete života društvene zajednice. Programsko područje u sklopu kojih je moguće podnošenje prijavnice za donaciju je:

  1. Zdravlje - u medicinskom smislu riječi (udruge koje se bave bilo kojom djelatnosti povezane sa širokim pojmom zdravlja, pr. briga o djeci i odraslima s određenim poteškoćama u razvoju, briga o djeci i odraslima koji su oboljeli od određenih bolesti, pr. maligna oboljenja, rijetke bolesti i sl. , organizacija i smještaj roditelja djece s malignim ili drugim oboljenjima, briga za osobe s invaliditetom i drugo)

Natječaj je otvoren od 1. veljače 2023. do 28. veljače 2023. Sve prijave pristigle izvan tog roka odnosno prijave bez tražene dokumentacije neće se razmatrati. Pristigle prijave razmatrat će Povjerenstvo o čijem sastavu odlučuje organizator natječaja te će rezultati natječaja biti objavljeni najkasnije do 15. ožujka 2023. na internetskim stranicama Studenac d.o.o.

Odabrani sudionici natječaja potpisat će potvrdu o primitku donacija tvrtke Studenac d.o.o.

Dobitnici jedan dio donacije primaju u obliku Studenac poklon bona (1500 eura), a drugi dio donacije u obliku gotovine na račun udruge (1 500 eura).

Dobitnici donacija dužni su tvrtki Studenac d.o.o. dostaviti svoj projektni plan s točno naznačenim aktivnostima na koje će se utrošiti donirana sredstva u gotovinskom iznosu, potpisati potvrdu o primitku donacija kao i predočiti fotokopije računa za kupljena sredstva financirana gotovinskim iznosom donacije.


Priložite rješenje o registru

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!