Studenac market

Poljoprivreda u Slavoniji

U sklopu strateškog programa „Korak bliže zajednici“ pokrenuli smo i projekt podrške malim poljoprivrednim proizvođačima iz cijele Hrvatske. Projekt je započeo u rujnu 2023. godine pod imenom „Slavonija u srcu i u 1200 naših dućana“ kako bismo podržali male poljoprivrednike iz Slavonije da putem naše prodajne mreže od više od 1200 dućana plasiraju svoje proizvode širom Hrvatske te tako održe i unaprijede poslovanje svojih OPG-ova te održivog gospodarstva naše najplodnije regije, Slavonije.

Uz partnere PZ Jabuka i Osatin, koji okupljaju male poljoprivrednike, objavili smo i otvoreni javni poziv svim zainteresiranim proizvođačima svježeg voća i povrća koji zadovoljavaju uvjete definirane u Pozivu da nam se jednostavno i transparentno jave osnovne.

Intencija nam je uključiti u suradnju što veći broj malih slavonskih proizvođača, ali ipak će svi proizvodi proći vrlo detaljan proces kontrole kvalitete, čemu pristupamo s iznimnom pažnjom kako bi našim susjedima i dalje isporučivali najsvježije i najkvalitetnije voće i povrće.

No, nećemo se na ovome zaustaviti! „Slavonija u srcu i u 1200 naših dućana“ predstavlja svojevrsnu uvertiru u implementaciju šireg plana pružanja prijateljske ruke malim proizvođačima iz cijele Hrvatske. U 2024. godini tako su u planu već tri nove faze projekta u kojima će se pružiti prilika i malim proizvođačima iz drugih dijelova Hrvatske.

Upoznajte neke od naših poljoprivrednika

  • Ruris

    U istočnoj Slavoniji, u malom mjestu Bošnjaci, obiteljska tvrtka Ruris već više od 15 godina posvećeno uzgaja rajčice. Godišnje proizvedu preko 3 tisuće tona rajčica u tri različite vrste s ciljem stvaranja najukusnijih plodova koji će obogatiti svaki stol tijekom cijele godine. Otkrijte kako je njihova strast prema vrhunskom okusu i kvaliteti usmjerena je na stvaranje rajčica koje postaju sinonim za svježinu i izvrsnost!

  • Hortivia

    Hortivia d.o.o., obiteljska tvrtka iz Valpova, započela je svoju proizvodnju jabuka 2003. na 5 hektara zemljišta. Sada, s ponosom ističu 37 hektara plantaža i godišnju proizvodnju od preko 1700 tona sočnih jabuka. Vidjeti svoje proizvode na policama trgovina, predstavlja veliko zadovoljstvo i motivaciju za Hortiviju da nastavi pružati vrhunsku kvalitetu kupcima diljem Hrvatske.

  • Branković

    U mjestu Kruševica, u Brodsko-posavskoj županiji, gospodarstvo Branković i gospodarstvo Jabuka AB, obiteljska su gospodarstva koja već 47 godina kontinuirano pružaju kvalitetno voće. Otac i sin, 2. i 3. generacija u poslu, posvećeni su uzgoju voća od 1976. Na 18 hektara zemlje redovito proizvedu oko 800 tona voća godišnje. Njihova stručnost i posvećenost prenošena su kroz generacije, stvarajući ne samo kvalitetno voće, već i njegujući duboko ukorijenjenu predanost poslu.

Pogledajte kako su zaposlenici Studenca, zajedno sa svojim prijateljima Ekoznalcima, stvorili čaroliju u slavonskom voćnjaku! Udružili su snage s malim OPG-ovima iz Slavonije kako bi donijeli svježe, domaće i ukusne proizvode na naše police. Uz puno dobre volje i truda, njih 40-ak uspjelo je ubrati više od 5 tona jabuka.

Novosti

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!