Studenac market
20.06.2023.

Studenac projektom „Čiste ručice za zdravlje dječice” donira godišnju zalihu sapuna za 63 škole u Hrvatskoj

Studenac projektom „Čiste ručice za zdravlje dječice” donira godišnju zalihu sapuna za 63 škole u Hrvatskoj

Studenac nastavlja istim tempom doprinositi zajednicama širom Hrvatske. Posljednjim u nizu društveno odgovornih projekata „Čiste ručice za zdravlje dječice“ donirano je čak 60.000 litara tekućeg sapuna, što će omogućiti godišnju zalihu sapuna za čak 63 osnovne škole.

Tekući sapun Gentilezza Ekoznalci pakiran je u ambalažu od reciklirane plastike, s prepoznatljivim motivima naših Ekoznalaca koji će djecu zasigurno dodatno motivirati oko brige za higijenu, ali ih i educirati te im osvijestiti važnost očuvanja okoliša.

U suradnji s udrugom „Lijepa naša“ Studenac je pokrenuo natječaj „Zadatak sitan za prirodu i zdravlje bitan“  u kojem je pozvao učenike od prvih do četvrtih razreda osnovnih škola da osmisle stih, strofu ili pjesmu na temu razvrstavanja otpada i očuvanja okoliša. Pobjeda je pripala 4. c razredu OŠ Dore Pejačević iz Našica koju smo posjetili s našim Ekoznalcima.  U veseloj i razigranoj atmosferi, odigrali smo eko kviz s djecom te ih dodatno educirali o potrebi očuvanja okoliša, ali i svakodnevne higijene.

Svjestan utjecaja kojeg uživa, Studenac je postavio društveno odgovorno poslovanje kao jedan od stupova svoje dugoročne strategije poslovanja i razvoja, a projekt „Korak bliže zajednici“, u sklopu kojeg je provedena i ova donacija sapuna, nastavak je našeg nastojanja da kao tvrtka pridonosimo pozitivnim promjenama u našim zajednicama. Zato smo se i odlučili povezati s udrugom prepoznatoj po opsežnom programu rada posebno po projektima i programima odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj, promicanje ekoloških spoznaja te poseban pristup djeci i mladeži o potrebi i načinu očuvanja okoliša. S ciljem podizanja svijesti i edukacije o potrebi očuvanja okoliša, tako je ovaj natječaj pozivao škole i njihove odgovorne osobe da se prijave kako bi svojoj školi osigurali vrijedan paket, godišnju zalihu tekućeg sapuna pakiranog u ekološkoj ambalaži.

Isprintajte novost

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!