Studenac market
29.09.2023.

Korak bliže slavonskoj zajednici

Korak bliže slavonskoj zajednici

U sklopu programa Korak bliže zajednici, Studenac pokreće projekt suradnje s hrvatskim OPG-ovima.

Mala obiteljska gospodarstva koja se bave proizvodnjom voća i povrća a registrirani su na području Slavonije te se žele uključiti u društveno odgovorni program Studenca Korak bliže zajednici, od sada imaju mogućnost ostvariti suradnju s najraširenijim maloprodajnim lancem i plasirati svoje proizvode na području cijele zemlje.

Naime, od ove jeseni Studenac je pokrenuo projekt kojim želi podržati sve hrvatske OPG-ove koji se bave uzgojem voća i povrća kroz suradnju u vidu plasmana proizvoda u cijeloj prodajnoj mreži. Projekt počinje otvorenim javnim pozivom svim registriranim OPG-ovima u Slavoniji, proizvođačima voća i povrća. Proizvođači se u projekt mogu uključiti slanjem pisma namjere u kojem, uz dokaz o registraciji obiteljskog gospodarstva, trebaju navesti osnovne informacije o kategoriji voća i povrća, godišnjim kapacitetima i količinama, uvjetima skladištenja te logističkim uvjetima transporta do skladišta Studenca u Zagrebu, Pazinu i Dugopolju. Poziv je upućen proizvođačima svježih proizvoda tako da u konkurenciju ne ulaze prerađeni proizvodi.

Stručni tim Studenca će pisma namjere koja stignu na službenu adresu poljoprivreda@studenac.hr analizirati te ocijeniti mogućnosti suradnje, kontaktirati proizvođače i, ako se zadovolje uvjeti, početi s realizacijom plasmana proizvoda. Prije plasmana u prodavaonice, svi će proizvodi prvo proći strogu kontrolu kvalitete prema najvišim kriterijima koji vrijede i za sve ostale proizvode u maloprodajnom asortimanu. Projekt ove godine kreće iz Slavonije a namjera je proširiti ga na sve hrvatske regije.

Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca i lanac s najvećim brojem prodavaonica u Hrvatskoj, svjestan je svojeg utjecaja na društvo i u skladu s njim u svoje poslovanje nastoji uvrstiti politike odnosno posebne projekte koji daju pozitivne društvene učinke. Društveno odgovorni projekt „Korak bliže zajednici” provodi se od listopada 2021., u sklopu kojega je do današnjeg dana donirano više od 70 tisuća eura brojnim neprofitnim organizacijama kao potpora humanitarnim, zdravstvenim i ostalim programima koji pridonose dobrobiti i unapređenju života zajednice.Osim toga, ovog proljeća je, također u okviru projekta Korak bliže zajednici, Studenac donirao godišnju zalihu sapuna za 63 škole u Hrvatskoj, ukupno 60 tisuća litara.

Najnovija suradnja s OPG-ovima ide u smjeru održivog gospodarskog razvoja te poticanja domaće i prirodne proizvodnje kroz omogućavanje plasmana i promocije hrvatskih proizvoda i regija. Uz postojeći asortiman lokalnih proizvoda koji se već može naći u brojnim prodavaonicama Studenca, sada će isti biti obogaćen novom domaćom svježom ponudom voća i povrća. Društveno odgovorno poslovanje dio je dugoročne poslovne strategije Studenca, a najnovije izdanje projekta „Korak bliže zajednici“ nastavak je nastojanja da tvrtka pridonese pozitivnim promjenama u društvu.

Isprintajte novost

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!