Studenac market
Narancasta ribica

Narančasta ribica

Za sretniju djecu

Dobrodošli u projekt "Narančasta ribica", posvećen podršci jednoroditeljskim obiteljima diljem Hrvatske. Kroz naš program, pružamo djeci iz tih obitelji nezaboravan morski odmor, pružajući im priliku za učenje, zabavu i osnaživanje. Nadamo se da ćete podržati naše napore da stvorimo pozitivne promjene u zajednici i pružimo podršku obiteljima koje to najviše trebaju. Pridružite nam se u našoj misiji!

Narancasta ribica

Kako možete sudjelovati?

Naš mehanizam je jednostavan: putem aplikacije Moj Studenac, kupci mogu donirati bodove kako bi podržali morski odmor djece iz jednoroditeljskih obitelji. Pozivamo vas da se pridružite ovoj humanitarnoj akciji i pružite podršku onima kojima je to najpotrebnije. Vaša donacija može napraviti veliku razliku u životu ovih obitelji!

Kako možete sudjelovati?

Majčina priča

"Biti samohrana majka je izazovno putovanje ispunjeno preprekama, ali i nevjerojatnim trenucima ljubavi i snage. Svaki dan donosi nove borbe - od financijskih izazova do emotivnih turbulencija. Osjećaj usamljenosti ponekad me preplavi, ali ako znam da imam podršku i razumijevanje zajednice nemam dojam da hodam sama. Neka moja priča bude inspiracija drugima koji se bore s istim izazovima. Nismo sami u ovome."

Majčina priča
Narancasta ribica

Psihološki izazovi

"Roditeljsko sagorijevanje je ozbiljan problem koji se često ignorira, a kod samohranih roditelja on je još izraženiji. Kao psiholog, svjedočim emocionalnoj iscrpljenosti i stresu koje roditelji doživljavaju. Važno je prepoznati znakove sagorijevanja i potražiti podršku. Kroz pravilnu njegu mentalnog zdravlja, roditelji mogu pronaći ravnotežu i osnažiti se za sve izazove roditeljstva." Pomoć i psihološke savjete nađite ovdje.

Psihološki izazovi

Više o jednoroditeljskim obiteljima

"U sklopu Udruge LET, često se susrećemo s problemima s kojima se suočavaju jednoroditeljske obitelji. Nedostatak podrške i financijskih resursa često su glavni izazovi s kojima se roditelji nose. Važno je osigurati pristup resursima i podršci kako bi se olakšao teret samohranih roditelja i stvorili uvjeti za zdrav i poticajan obiteljski život." Posjetite naš portal za više savjeta za samohrane roditelje samohrani.com.

Više o jednoroditeljskim obiteljima
Narancasta ribica
Narančasta ribica

Mali zmaj

Udruga Mali zmaj posvećena je poboljšanju kvalitete života siromašne i nezbrinute djece, uključujući i one iz jednoroditeljskih obitelji. Nastoji pružiti podršku tim obiteljima kroz različite programe i aktivnosti koji promiču njihovu dobrobit i osnažuju ih za budućnost. Mali zmaj glavni je partner koji organizira odlazak djece iz jednoroditeljskih obitelji na more, a možete ih podržati donacijom bodova u Moj Studenac aplikaciji.

Mali zmaj
Narancasta ribica

Partneri projekta

 • Mali zmaj
 • Mali zmaj
 • LET

Korisne informacije

 • Za više informacija o jednoroditeljskim obiteljima u Hrvatskoj

  Saznajte više
 • Za više informacija o tome kako se nositi s roditeljskim stresom

  Saznajte više
 • Ako želite dodatnom donacijom pomoći djeci iz jednoroditeljskih obitelji

  Saznajte više

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!