19.02.2021.

Studenac ponosno podržava heroje velikog srca

Studenac ponosno podržava heroje velikog srca

Mnogobrojni pojedinci svojom dobrotom i hrabrošću obilježili su izazovnu 2020. godinu, a odabrani heroji zasluženo su nagrađeni „Ponosom Hrvatske“. Zadovoljstvo nam je što smo i mi pokrovitelj ovogodišnjeg izdanja i što možemo podržati one koji pokreću pozitivne društvene promjene. Naš ponosni predstavnik na dodjeli nagrade bio je Filip Bilanović, član Uprave Studenca za razvoj poslovne mreže.

Nagradu „Ponos Hrvatske“ 2005. godine ustanovio je dnevni list 24sata, a dodjeljuje se istaknutim građanima Hrvatske za hrabrost, poštenje, humanost i dobrotu. Dobitnici iz godine u godinu predstavljaju skromne heroje koji su stavili tuđi život ispred svog, pomogli nepoznatima u nevolji te svojim primjerom pokazali poštenje.

Jedan od ovogodišnjih laureata je i policajac Ante Mikulić, naš sugrađanin iz Omiša na kojeg smo posebno ponosni. On je potkraj 2020. darovao svoj stari automobil potrebitoj obitelji iz omiškog zaleđa i tako im značajno promijenio život na bolje. Upravo ga je to dobročinstvo dovelo i do nagrade „Ponos Hrvatske“, a njegovu priču možete u cijelosti pročitati na poveznici.

Partnerstvo s herojima podmorja

Izazovna godina obilježena pandemijom koronavirusa ujedno je i godina u kojoj smo predstavili i naš „Korak bliže prirodi“, projekt društvene odgovornosti osmišljen kako bismo kao kompanija pridonijeli očuvanju prirode. Prva akcija čišćenja u sklopu projekta provedena je u jesen prošle godine kada smo očistili podmorje kod splitskog Žnjana, u suradnji s domaćim roniocima iz Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum. Zanimljivo je da je Marko Lete, jedan od istaknutih članova i tajnik Rostruma, jedan od prošlogodišnjih laureata „Ponosa Hrvatske“ upravo zbog svoje posvećenosti čišćenju mora.

– Ponosni smo na suradnju sa splitskim roniocima, a njihov izniman angažman na Žnjanu uistinu nas je dodatno motivirao na upornost. Svojim primjerom i brigom o moru zasluženo u svojim redovima imaju i priznanje „Ponos Hrvatske“ – istaknula je Nina Mimica, direktorica marketinga u Studencu.

Ante Mikulić, omiški policajac, naš sugrađanin i jedan od laureta Ponosa Hrvatske, FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Filip Bilanović, član Uprave Studenca, FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

 

Naš predstavnik na dodjeli nagrade Ponos Hrvatske, Filip Bilanović, član Uprave Studenca, FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Svečana dodjela nagrade Ponos Hrvatske, FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Ovogodišnji dobitnici nagrade Ponos Hrvatske, FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Mlada glazbenica Lu Jakelić i izvedba autorske pjesme 'Jesmo li sami', FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Isprintajte novost

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!