09.12.2021.

U sklopu projekta „Korak bliže zajednici” Studenac je donirao ukupno 100.000 kuna deset neprofitnih organizacija

U sklopu projekta „Korak bliže zajednici” Studenac je donirao ukupno 100.000 kuna deset neprofitnih organizacija

Društveno odgovorni projekt „Korak bliže zajednici” pokrenuli smo kako bismo kao kompanija pružili potporu organizacijama koje doprinose dobrobiti i unapređenju života ljudi svih generacija, a vrijednom donacijom u ukupnom iznosu od 100.000 kuna završen je prvi krug natječaja u sklopu projekta. Pri odabiru organizacija stručni tim Studenca vodio se globalnim ciljevima koje su 2015. usvojili Ujedinjeni narodi.

Donacija je ravnomjerno raspodijeljena među deset odabranih neprofitnih organizacija koje se posebno ističu svojim radom te humanitarnim, zdravstvenim i ostalim programima doprinose lokalnim zajednicama. Predstavnici organizacija koji su bili bliže Omišu posjetili su nas i u središnjici kompanije na preuzimanju donacija.

Na donaciji je zahvalila Ljiljana Tafra, voditeljica udruge roditelja djece i odraslih s posebnim potrebama „Prijatelj” iz Omiša: „Sretni smo i zahvalni što je naš projekt odabran kao jedan od dobitnika donacije . Ovu donaciju iskoristit ćemo za nabavu hrane koju s našim djelatnicima pripremaju i konzumiraju korisnici udruge koji borave u poludnevnom boravku.”

Jedan je od dobitnika donacije i Kulturna udruga mladih „K.U.M. Proložac”. „Zahvaljujem Studencu što je prepoznao važnost organizacija civilnog društva i odlučio donirati sredstva udrugama. Naravno, posebno mi je drago što smo i mi jedni od dobitnika. Naša udruga djeluje od 2007. i prilično smo prepoznati na lokalnoj razini i u radu s djecom i mladima kroz projekte i aktivnosti kojima se afirmiraju mladi na pozitivan način kao i zdravi stilovi života”, rekao je Hrvoje Grbavac-Garac, voditelj Kulturne udruge mladih „K.U.M. Proložac”.

Predsjednik Udruge leukemije i limfomi Gerard Denegri zahvalio je Studencu na donaciji: „Udruga leukemije i limfomi djeluje od 1998. u Splitu i pomaže oboljelima od hematoloških bolesti. U svojem radu udruga je pomogla u opremanju mnogobrojnih odjela KBC-a Split, a ovu donaciju planiramo usmjeriti za prigodne darove povodom Sv. Lucije, kada članovi udruge tradicionalno posjećuju kliniku za dječje bolesti i, u dogovoru s ravnateljstvom, donose slatkiše, igračke, školski pribor i knjige za njihovu biblioteku, gdje neka djeca pohađaju i nastavu“.

Popis svih dobitnika prvog kruga natječaja dostupan je na poveznici.

Društveno odgovorno poslovanje dio je dugoročne poslovne strategije Studenca, a program 'Korak bliže zajednici' nastavak je našeg nastojanja da pridonosimo pozitivnim promjenama u društvu. Tako u kvartalnim natječajima s financijskom podrškom u bonovima za korištenje u prodavaonicama Studenca, želimo podržati neprofitne organizacije koje svojim radom pridonose unapređenju kvalitete života i općoj društvenoj koristi zajednice. Pri odabiru organizacija, povjerenstvo Studenca se vodi ciljevima koje su usvojili Ujedinjeni narodi. Naime, UN je 2015. godine usvojio 17 globalnih ciljeva u okviru dokumenta 'Mijenjamo svoj svijet: Agenda za održivi razvoj do 2030. godine'. Drugi i treći UN-ov cilj se odnose na iskorjenjivanje gladi i promociju zdravog života te blagostanje za ljude svih generacija. Upravo su ti ciljevi u fokusu povjerenstva Studenca pri odabiru dodjele donacija prijavljenim organizacijama.

Hvala svim organizacijama koje su sudjelovale u prvom ciklusu programa i pozivamo sve neprofitne organizacije da prate naše natječaje te se na stranici „Korak bliže zajednici“ prijave na drugi krug natječaja za donacije već u siječnju 2022.

Isprintajte novost

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!