08.07.2022.

Zaposlenici Studenca pridružili se studentima Veleučilišta „Marko Marulić“ na terenskoj nastavi

Zaposlenici Studenca pridružili se studentima Veleučilišta „Marko Marulić“ na terenskoj nastavi

Na fotografiji tim sektora Kvalitete: Dragana Zadro, Branka Hrehor, Željko Ćurković, Branimir Jelović i Sara Stefančič.

Priliku da svoja znanja i iskustva dijele sa studentskom zajednicom, ovoga lipnja su dobili naši zaposlenici centralnog skladišta voća i povrća u Studencu Sara Stefančić i Željko Ćurković (Odjel kvalitete) i Branimir Jelović (Logistika) koji su održali terensku nastavu za studente Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu. Posebno zanimljivo iskustvo bilo je za Željka, koji je i sam bio student preddiplomskog studija „Poljoprivreda krša“ te je dobio priliku za predstavljanje novih saznanja svojim predavačima i mentorima koji su ga podučavali tijekom studija.

Upoznavanje s protokolima za prijem, skladištenje i komisioniranje voća i povrća

Nastavi su prisustvovali predavači Veleučilišta Marko Šuste i Tomislav Svalina s jedanaest studenata studija „Poljoprivreda krša – Biljna proizvodnja“ i „Prehrambena tehnologija“. Cilj im je bio pobliže upoznati proces manipulacije voća i povrća u maloprodajnom trgovačkom lancu Studenac d.o.o. koji se odvija u skladu sa Zakonom o hrani i HACCP načelima. Studentima je prezentiran proces osiguravanja kvalitete i zdravstvene ispravnosti voća i povrća prije samog izlaza iz skladišta te odgovornosti i zadaci pojedinih Odjela ključnih za spomenuti proces. Tijekom izlaganja obuhvaćeni su procesi naručivanja voća i povrća, ulaza robe u skladište ViP-a, skladištenja zaprimljene robe, obrade maloprodajnih narudžbi, komisioniranja i isporuke robe. Nadalje, predočeno je kako se vrši kontrola zalihe voća i povrća na skladištu, procedura prilikom otpisa neuvjetne robe te rješavanje reklamacija koje su neizostavan dio u procesu manipulacije voćem i povrćem. Terenska nastava bila je planirana u trajanju od 30 min, no zbog velikog interesa produžila se za više od sat vremena.

Obostrano se nadamo daljnjoj suradnji, a koliko je zadovoljstvo bilo veliko pokazuje izjava Tomislava Svaline, predavača s Veleučilišta „Marko Marulić“:

„Posjet prijemu voća i povrća u skladištu Studenca u Dugopolju za naše studente Biljne proizvodnje i Prehrambene tehnologije bio je od velikog značaja budući da su imali priliku upoznati se sa specifičnim protokolima prilikom prijema, skladištenja, komisioniranja i transporta voća i povrća do trgovina. Ovaj je posjet studentima bio izvrstan uvid u poslove koje će i oni moći obavljati po završetku studija. Zahvalni smo mladom stručnom timu tvrtke Studenac na izdvojenom vremenu i detaljnom obilasku objekta za prijem, skladištenje i komisioniranje voća i povrća“.

Isprintajte novost

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!