Studenac market
29.08.2022.

U sklopu projekta „Korak bliže zajednici” Studenac je donacijom od ukupno 100.000 kuna ponovno podržao rad deset neprofitnih organizacija diljem Hrvatske

U sklopu projekta „Korak bliže zajednici” Studenac je donacijom od ukupno 100.000 kuna ponovno podržao rad deset neprofitnih organizacija diljem Hrvatske

Naš društveno odgovorni projekt „Korak bliže zajednici” pokrenuli smo kako bismo pružili potporu neprofitnim organizacijama i udrugama koje doprinose dobrobiti i unapređenju kvalitete života svojih lokalnih zajednica. Četvrti krug projekta završili smo vrijednom donacijom u ukupnom iznosu od 100.000 kuna te se pri odabiru organizacija stručni tim Studenca vodio globalnim ciljevima Ujedinjenih naroda.

Neprofitne organizacije koje pridonose pozitivnim promjenama

Donacija je ravnomjerno raspodijeljena među deset odabranih neprofitnih organizacija koje su se posebno istaknule aktivnostima kojima pridonose pozitivnim promjenama u svojim lokalnim zajednicama. Predstavnici dviju nagrađenih udruga posjetili su nas i u središnjici kompanije u Omišu na preuzimanju donacija.

Donacije su tako dobili Hrvatska mreža za beskućnike iz Zagreba, Udruga Sindikata umirovljenika Hrvatske iz Pazina, Društvo „Naša djeca“ iz Ozlja, Udruga žena operiranih dojki „Nada“ iz Rijeke, Udruga osoba s invaliditetom „Agape“ iz Omiša, Udruga za pomoć žrtvama „Bijeli krug Hrvatske“ iz Splita, Udruga „Žena“ iz Drniša, Nogometni klub „Croatia“ iz Stankovaca, Udruga umirovljenika i građana „Zlatna dob“ iz Velike Gorice te Udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima „Krijesnica“ iz Zagreba.

Stručna suradnica udruge Agape, Ilijana Kalajžić, nakon dodjele donacije u omiškoj središnjici je izjavila: „Jako nam je značajna donacija Studenca jer među našim članovima imamo osobe koje žive na pragu siromaštva i socijalne isključenosti, a donirana sredstva ćemo iskoristiti kako bismo im pomogli, smanjili rizik od siromaštva i značajno im olakšali svakodnevnicu. Također poboljšanjem kvalitete života naših članova indirektno se djeluje i na poboljšanje kvalitete života članova njihove uže i šire obitelji. Među ostalim, udruga „Agape“ organizira radionice i različita druženja u našim prostorijama za naše članove i korisnike te ćemo donirana sredstva iskoristiti za te potrebe.”

Na donaciji Studenca zahvalila se i Livija Plančić, predsjednica Udruge za pomoć žrtvama Bijeli krug Hrvatske iz Splita. „Ova potpora Studenca doprinijet će našem radu sa socijalno ugroženim skupinama. U svom radu već imamo praksu podjele bonova kao humanitarne usluge za siromašne građane, tako da će ova potpora ojačati našu aktivnost i na lokalnoj razini i utjecati na boljitak socijalno ugroženih skupina budući da su siromaštvo i nezaposlenost česti razlozi socijalne isključenosti mnogih naših sugrađana.”

Popis svih dobitnika četvrtog kruga natječaja dostupan je na poveznici.

Projekt „Korak bliže zajednici“ se nastavlja

Društveno odgovorno poslovanje dio je dugoročne poslovne strategije Studenca, a projekt 'Korak bliže zajednici' nastavak je našeg nastojanja da pridonosimo pozitivnim društvenim promjenama. Kroz kvartalne natječaje s financijskom podrškom u bonovima za korištenje u prodavaonicama Studenca, želimo podržati neprofitne organizacije koje svojim radom pridonose unapređenju kvalitete života zajednicama u kojima djeluju. Pri odabiru organizacija, povjerenstvo Studenca se vodi ciljevima koje su usvojili Ujedinjeni narodi, a koji se odnose na iskorjenjivanje gladi i promociju zdravog života te blagostanje za ljude svih generacija.

Zahvaljujemo svim organizacijama koje su dosad sudjelovale u našem projektu, a ovim putem pozivamo sve druge neprofitne organizacije da nas prate jer nas novi krug prijava za donacije očekuje u listopadu.

Isprintajte novost

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!