02.11.2022.

Susret HR stručnjaka: Jana Baksa o uspješnom upravljanju timovima na daljinu

Susret HR stručnjaka: Jana Baksa o uspješnom upravljanju timovima na daljinu

Jana Baksa, Voditeljica službe zapošljavanja i radnih odnosa u Studencu sudjelovala je na panelu u sklopu susreta stručnjaka u upravljanju ljudskim potencijalima „Rad na daljinu: prednosti i izazovi“ u organizaciji Strukovne udruge djelatnika u upravljanju Ljudskim resursima – Centar HR.

Susret se održao 20. listopada 2022. godine u Zagrebu. Krovna tema događanja koji je okupio HR stručnjake u Hrvatskoj bila je prezentacija rezultata projekta REMOWA koji uključuje istraživanje i dokumentiranje uočenog nedostatka vještina upravljanja zaposlenicima prilikom rada na daljinu te razvoj odgovarajućih obrazovanih sadržaja.

Ključ uspješnog upravljanja timovima na daljinu je građenje povjerenja

Na panel diskusiji pod nazivom „Rad na daljinu – perspektive i iskustva različitih industrija“ Jana Baksa iznijela je iskustva Studenca u uvođenje rada na daljinu te objasnila koji je ključ uspjeha upravljanja zaposlenicima u takvom načinu rada.

Samim rastom kompanije, pojavila se i potreba za sve više specijalističkih i ekspertnih pozicija što je  rezultiralo uvođenjem rada na daljinu tj. povećanjem broja remote timova i pozicija u Studencu.

„Ključ uspješnog upravljanja timovima na daljinu je građenje povjerenja što smatram da je prva pretpostavka da bi takvi timovi mogli funkcionirati. Veći fokus potrebno je staviti na realizaciju posla svakog pojedinca u timu i pružati mu podršku te na redovitu i transparentnu komunikaciju“, Baksa je izjavila na panel diskusiji.

Isprintajte novost

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!