Studenac market
07.03.2023.

Studenac pokrenuo projekt Kodira<ONA> kojim potiče izvrsnost žena u području prediktivne analitike

Studenac pokrenuo projekt Kodira<ONA> kojim potiče izvrsnost žena u području prediktivne analitike

Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca i lanac s najvećom mrežom trgovina u Hrvatskoj, prepoznaje važnost osnaživanja žena u području digitalne tehnologije i analitike podataka. Naime, kroz svoj centar izvrsnosti Studenac Digital, posvećen inovacijama i prediktivnoj analitici, Studenac u svom poslovanju koristi prediktivnu analitiku kako bi što uspješnije odgovorio na potrebe svojih kupaca, a cjelokupno poslovanje učinio još agilnijim i učinkovitijim.

Projektom Kodira< ONA>  Studenac želi potaknuti snažne i pametne žene te nagraditi njihovu izvrsnost

U želji da osnaži njihove ambicije, podijeli svoje znanje i iskustvo te nagradi izvrsnost, Studenac je pokrenuo projekt i istoimeni natječaj Kodira< ONA> u kojem poziva sve žene da sudjelovanjem u natječaju pokažu svoje znanje iz područja prediktivne analitike i osvoje vrijednu nagradu. Naime, natjecateljica koja pokaže znanje i inovativnost u pristupu te precizno riješi natječajni zadatak, osvojit će program mentorstva u Studencu s timom Studenac Digitala sa sjedištem u Zagrebu, u trajanju do šest tjedana. Uz njih će dobiti priliku dodatno nadograditi svoje postojeće znanje, sudjelovati u dnevnim zadacima tima i osjetiti kako izgleda radni dan data znanstvenika i data inženjera u Studencu.

„Prema istraživanju Eurostata iz 2022. o broju zaposlenih s ICT obrazovanjem u Europskoj uniji, broj žena koje se odlučuju na obrazovanje i karijeru u području digitalne tehnologije i analitike podataka i dalje je manji u odnosu na muškarce. Taj nas je podatak inspirirao za pokretanje ovog projekta jer želimo potaknuti snažne i pametne žene te nagraditi njihovu izvrsnost. Ovim putem pozivamo sve žene koje imaju osnovno znanje iz područja prediktivne analitike da se prijave i sudjeluju u projektu jer je ovo uistinu jedinstvena prilika da iskuse kako izgleda jedan od zadataka data tima u maloprodajnom sektoru“, objasnila je Nina Mimica, članica Uprave za inovacije u Studencu.

Natječaj simbolično počinje na Međunarodni dan žena

Prijave na natječaj otvaraju se 8. ožujka, simbolično na Međunarodni dan žena, a preduvjet uspješno riješenog zadatka je osnovno znanje u području prediktivne analitike te poznavanje nekog od programskih jezika.

Sve informacije o projektu, natječajnom zadatku i načinu prijave moguće je pronaći na sljedećoj poveznici - www.studenac.hr/kodiraona/.

Isprintajte novost

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!