28.04.2023.

Studenac na Marketing summitu – budućnost retail marketinga je u digitalizaciji i personalizaciji

Studenac na Marketing summitu – budućnost retail marketinga je u digitalizaciji i personalizaciji

Domaći i međunarodni marketinški stručnjaci okupili su se 27. travnja u Zagrebu na Marketing Summitu u organizaciji InStore magazina na kojem su se prezentirali najbolji, najaktualniji i najefikasniji primjeri i strategije marketinga u domeni retail i FMCG marketinga te predstavili najnoviji marketinški pristupi u Hrvatskoj, regiji i svijetu.

Miranda Mladin, direktorica marketinga, sudjelovala je na okruglom stolu "Retail marketing strategije – što će biti u fokusu 2023.?" na kojem je prisutnim marketingašima predstavila dosadašnju i buduću plovidbu Studenca kroz nemirne i izazovne vode retail marketinga. Naglasivši naš proximity format po kojem smo jedinstveni i koji nas diferencira od konkurencije, predstavila je glavne smjernice marketinške strategije koja uključuje sve dostupne marketinške kanale i alate, a kako bismo podignuli svijest o brendu i njegovim vrijednostima te pomladili našu skupinu kupaca. Tako smo, uz ostale kanale, ove godine po prvi puta prisutni i na TikToku, a omjer oglašavanja u Studencu preteže na stranu imidž kampanja, za razliku od ostalih retailera, koji gotovo 80% kampanja provode zbog akcijskih oglašavanja. Govorilo se i o sve većoj važnosti programa vjernosti te je Miranda istaknula aplikaciju „Moj Studenac“ koja će pomoću analize podataka našim vjernim kupcima ponuditi personalizirane ponude i akcije prema njihovim potrebama i kupovnim navikama. Središnji dio razgovora bio je rezerviran za uvijek vruću temu svih retailera – cijene i posljedice konverzije na euro – u kojem je naglašeno kako je Studenac cijene preračunavao bez njihovog podizanja. Povećanje cijena posljedice su vanjskih ekonomskih faktora, prije svega inflacije koja je natjerala sve u lancu da povise cijene, no retaileri su u tom lancu najvidljiviji i stoga na udaru javnosti zbog čega Studenac izlazi ususret svojim kupcima brojnim redovitim akcijama i popustima na policama i u programu vjernosti. Da je Studenac potpuno spreman na nove izazove budućnosti, u kojim su personalizacija i digitalizacija imperativ svih retailera koji žele ostati relevantni na tržištu, Miranda je podcrtala pokretanjem našeg centra izvrsnosti koji prikuplja i obrađuje podatke za kreiranje budućih marketinških strategija i kampanja, uključujući i aplikaciju te prisutnošću na platformama za online prodaju.

„Predavanja koja smo imali prilike čuti na konferenciji su nam iznimno korisna jer su nam pružila uvid u nove trendove i načine približavanja kupcima i zadovoljavanja njihovih potreba, povećavanja vrijednosti i vidljivosti brenda te nam odškrinula prozor u uzbudljivi svijet marketinga koji nas čeka u budućnosti. Ujedno nam je pomogla da smjestimo našu kompaniju, strategije i planove koje planiramo na kartu domaćeg i svjetskog retail marketinga. Veseli me što mogu zaključiti da smo mi u Studencu spremni na izazove budućnosti“, izjavila je Miranda Mladin.

Isprintajte novost

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!