23.05.2023.

Studenac je sudjelovao na 16. konferenciji o sigurnosti i kvaliteti hrane

Studenac je sudjelovao na 16. konferenciji o sigurnosti i kvaliteti hrane

Hrvatska gospodarska komora organizirala je 16. konferenciju o sigurnosti i kvaliteti hrane, koja se u Opatiji održavala od 15. do 17. svibnja. Budući da Studenac pridaje izrazito veliki značaj upravo pitanju sigurnosti i kvalitete hrane, na konferenciji je sudjelovala i Branka Hrehor, direktorica upravljanja kvalitetom u Studencu.

Naša kolegica održala je predavanje o voću i povrću u retailu, u sklopu kojeg je govorila o načinima održavanja svježine i kvalitete proizvoda koji se plasiraju u Studencu.

"Voće i povrće putuje stotine, a nerijetko i tisuće kilometara, prije nego što stigne do krajnjeg potrošača. Kako bi zadržali svježinu i kvalitetu voća i povrća, multidisciplinarni tim Studenca je implementirao posebnu proceduru zahvaljujući kojoj se na tom putu od polja do stola vrši stroga kontrola kvalitete. Pritom je naglasak stavljen na konstantno održavanje svježine voća i povrća, unapređenje kvalitete usluge i održavanje kvalitete dobavljača na visokoj razini. To je vrlo složen proces u kojem se uz neprestane kontakte s dobavljačima, kupcima i potrošačima uključuje i veliki broj djelatnika unutar Studenac tima", naglasila je naša kolegica Branka Hrehor.

Na konferenciji se govorilo i o novostima i izazovima u provedbi nacionalnog i EU zakonodavstva, a osobito o novom Vodiču o mikrobiološkim kriterijima. Nadalje, u fokusu su bile i inovacije u prehrambenoj industriji, informiranje potrošača o hrani, metode zbrinjavanja nusproizvoda u prehrambenoj industriji i niz drugih tema vezanih uz kontrolu sigurnosti i kvalitete hrane.

Isprintajte novost

Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!