Studenac market
19.06.2024.

Učenici iz Dubrovnika pobjednici Studenčevog kreativnog natječaja

Učenici iz Dubrovnika pobjednici Studenčevog kreativnog natječaja

Kako bismo još jednom dokazali da nam je cilj brinuti o najvažnijim aspektima naše zajednice, a sve kroz interaktivne i poučne projekte, Studenac je u Europskom tjednu mentalnog zdravlja pokrenuo nagradni natječaj za učenike nižih razreda osnovnih škola u Dubrovniku. Briga o mentalnom zdravlju pomaže djeci da razviju svoje potencijale i pripremi ih za suočavanje s budućim izazovima. Aktivnosti poput igre, kreativnog izražavanja i edukacije o emocijama omogućuju im da bolje razumiju sebe i svijet oko sebe, što pozitivno utječe na njihov razvoj.

Da bismo naglasili važnost očuvanja mentalnog zdravlja i usvajanja zdravih životnih navika, u svibnju smo pokrenuli nagradni natječaj „Mijaus mace zagrli i dobre navike prigrli“. Cilj je bio potaknuti učenike nižih razreda osnovnih škola na kreativnost i zabavu, odnosno da osmišljavajući originalnu izvedbu pjesme edukativnog programa vjernosti „Mijaus Family“, zajedno s učiteljima i učiteljicama pričaju o važnosti mentalnog zdravlja i usvajanju zdravih životnih navika. S obzirom na to da je Studenac, kao susjedski dućan u kojem možete pronaći i sitno i bitno, posebno usmjeren na lokalnu zajednicu, ovoga puta na prezentaciju pjevačkog umijeća i plesnih koraka izazvani su učenici nižih razreda osnovnih škola s područja grada Dubrovnika.

A najbolje su zaplesali i zapjevali učenici 2. C razreda Osnovne škole Montovjerna koji su zajedno sa svojom učiteljicom Anamarijom Daničić osmislili originalnu plesnu točku i otpjevali himnu edukativnog programa vjernosti „Mijaus Family“ te svima poručili da budu sretni, jer je „sreća jako važna za zdravlje“! Mališani su tako na svoj način prepoznali koliko je važno svakodnevno se usmjeravati prema postizanju sreće jer ona poboljšava kvalitetu našeg života, potiče pozitivne odnose s drugima i doprinosi našem općem blagostanju i zdravlju. Pobjednički razred u njihovoj su školi u utorak 18. lipnja posjetili predstavnici Studenca koji su mališane obradovali poklon paketima u kojima su se nalazile najumiljatije Mijaus mace te paket slatkog, ali zdravog iznenađenja.

Osim toga, za učenike je priređen i edukativni program koji je obuhvatio kviz kojim se djeci dodatno naglasila važnost usvajanja zdravih životnih navika.

„U Osnovnoj školi Montovjerna nastojimo sudjelovati u što više projekata koji ističu važnost mentalnog zdravlja i usvajanja zdravih životnih navika kod učenika. O tim temama kontinuirano govorimo i u sklopu nastavnih programa, stoga smatram kako ovako kreativne priče mogu biti njihova dobra nadogradnja. Nagradni natječaj Studenca odličan je primjer sinergije kreativnosti i edukacije kojom se postiže pozitivan utjecaj na učenike i ostavlja dugoročan utisak na djecu. Sretna sam što su upravo učenici naše škole pobijedili i još jednom želim čestitati čitavom 2. C razredu i njihovoj učiteljici Anamariji“, poručila je Lucija Vujica, ravnateljica Osnovne škole Montovjerna.

„Kada sam svojim učenicima prenijela sretne vijesti o pobjedi mislili su da se šalim. Ponovila sam im i u razredu je nastala sveopća nevjerica, a prema meni je bilo upereno mnoštvo zbunjenih pogleda. Povjerovali su mi tek iz trećeg puta i trebali ste vidjeti erupciju oduševljenja. Moram priznati da sam i sama bila presretna, jer znam koliko su se marljivo pripremali i uživali kada smo snimali našu točku. Osim što nas je ponovno potaknuo na razgovor o mentalnom zdravlju i zdravim navikama, natječaj je učenicima pokazao kako je u životu važno biti kreativan, ustrajan i raditi timski, što im je uistinu važna životna lekcija. Zbog toga se želim zahvaliti Studencu na ovom hvalevrijednom natječaju koji je razveselio moje učenike i učinio me toliko ponosnom“, istaknula je Anamarija Daničić, učiteljica 2. C razreda Osnovne škole Montovjerna.

"Projektom 'Mijaus Family' na interaktivan smo način djeci i njihovim roditeljima približili temu mentalnog zdravlja i potaknuli ih na usvajanje zdravih životnih navika. Kako bismo najmlađe dodatno angažirali te na kreativan način osvijestili o ovim temama, pokrenuli smo i nagradni natječaj „Mijaus mace zagrli i dobre navike prigrli“. Nastup i poruka mališana iz 2. C razreda OŠ Montovjerna  potpuno nas je osvojila. Zato im čestitam na prvoklasnoj izvedbi, a željela bih čestitati i njihovoj učiteljici te ravnateljici koje su prepoznale vrijednost našeg natječaja. Uživali smo u zajedničkom druženju, a radost na licima djece dok su sudjelovala u edukativnom programu i primala nagrade najbolji su dokaz vrijednosti naše inicijative. Studenac će nastaviti poticati slične inicijative i u budućnosti, jer vjerujemo kako je ulaganje u zdravlje i dobrobit djece temelj sretnije i zdravije zajednice“, zaključila je Anja Škulje Makjanić, voditeljica projekata korporativnih komunikacija u Studencu.

Podsjetimo, s ciljem educiranja roditelja o ispravnom usmjeravanju odgoja djece prema suradnji i razumijevanju, ali i upućivanja djece na zdrave životne navike i korake kojima će na uspješan način očuvati te kvalitetno razvijati svoje mentalno zdravlje, Studenac je početkom godine pokrenuo projekt „Mijaus Family“ kroz koji su djeca dobila priliku upoznati se s članovima „Mijaus Family“ te kroz igru, edukativna videa i interaktivni sadržaj naučiti više o zdravim životnim navikama i uspješnom suočavanju s problemima koji ih opterećuju.

 

Pogledajte pobjednički ples učenika 2. C razreda OŠ Montovjerna iz Dubrovnika.

Fotogalerija

Isprintajte novost

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!