Studenac market
19.05.2020.

Podržavamo lokalnu proizvodnju: Studenac donosi domaće plodove od polja do stolova kupaca

Podržavamo lokalnu proizvodnju: Studenac donosi domaće plodove od polja do stolova kupaca

Brojni hrvatski poljoprivrednici na tržištu nude svježe domaće proizvode, a Studenac im svakodnevno pruža potporu i pomoć kako bi plodovi najbrže stigli do stolova kupaca.

Pomažući hrvatskim poljoprivrednicima pomažemo hrvatskom gospodarstvu, a našim kupcima osiguravamo domaće, kvalitetne i posebno ukusne proizvode.

Pomno biramo domaće dobavljače kako bi na našim policama pronašli samo vrhunsko lokalno uzgojeno voće i povrće.

Suradnja s domaćim proizvođačima pokazala je kako je kod uzgoja svakog ploda uloženo puno rada, truda i ljubavi te nas je upravo to potaknulo da predstavimo priče nekih od malih proizvođača čije proizvode imate priliku kupiti u Studenac marketima.

OPG Nikola Grgurević – škrta zemlja kod Rogoznice daje bogatstvo plodova

Samo nekoliko sati potrebno je da svježa zelena salata iz OPG-a Nikole Grgurevića stigne od polja do Studenca – pa ravno na vaš stol.

Nikola Grgurević 2005. godine ostao je bez posla i odlučio krenuti od nule. Da je donio ispravnu odluku, dokazuje to da se danas može pohvaliti plastenicima na području Rogoznice gdje na 2,500 kvadratnih metara uzgaja salatu i rajčice.

„Trenutno smo u fazi berbe salate i presađivanja sadnica rajčica, a u tome mi svakodnevno pomažu žena i sin“, kaže Nikola čiji OPG sa Studencem surađuje već šest godina. Zahvaljujući ovoj uspješnoj suradnji, novonastala situacija povezana s koronavirusom nije naštetila prodaji ovih svježih i ukusnih plodova, na čemu je Nikola jako zahvalan.

OPG Milenko Franić – obiteljska tradicija prenosi ljubav prema uzgoju voća

U podnožju rijeke Matice dozrijevaju najslađe jabuke! One su u obitelji Milenka Franića puno više od posla – predstavljaju tradiciju, posvećenost i poveznicu svih članova obitelji. Ljubav prema uzgoju voća Milenku je prenio djed, a obiteljska tradicija stara je već više od 150 godina.

Na 10 hektara zemlje u Vrgorcu Milenko uzgaja nekoliko kultura voća; jabuke, nektarine i kruške, pri čemu mu svakodnevno pomažu žena i djeca.

OPG Silvana Jagnjić – u selu Brnaze uzgaja se domaći kupus

Nadomak Sinja, u selu Brnaze Silvana Jagnjić s puno ljubavi i truda uzgaja domaći kupus. Na površini od 15 hektara zemlje Silvana i njezina obitelj tijekom godina su se uz kupus, odlučili posvetiti uzgoju tikvica, butternut i hokaido tikvi, cikle i dinja.

„Trenutno smo u fazi presađivanja sadnica kupusa i tikvica, a novi urod očekujemo početkom srpnja“, govori Silvana kojoj je suradnja Studenca s domaćim proizvođačima omogućila da svoje kvalitetne i svježe proizvode uspješno plasira u domove kupaca.

OPG Jure Vukoslav – cjelodnevna briga o voćnjaku stvara najkvalitetnije breskve

Domaće i sočne breskve dolaze nam iz polja Jezero gdje, nedaleko Vrgorca, Jure Vukoslav na 5 hektara obiteljske zemlje uzgaja breskve, šljive, nektarine i stolno grožđe.

„Rano ustajanje i cjelodnevna briga oko voćnjaka urodili su plodom“, govori Jure te zahvaljuje Studencu na suradnji zbog koje njegove zrele i slatke breskve stižu izravno na stolove kupaca.

Isprintajte novost

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!