Povijest Studenca

Povijest tvrtke

Bogatog asortimana i kvartovskog duha, Studenac, vodeći maloprodajni trgovački lanac na Jadranu, svojim je kupcima nadohvat ruke. Prateći nove standarde uređenja, širokom ponudom i kvalitetom usluge Studenac spremno odgovara na potrebe kupaca. Diljem Jadrana, ugodno iskustvo kupnje uz atraktivne promotivne ponude samo je na korak do Vas.

Nastao kao mali obiteljski obrt 1973. godine, Studenac je tijekom kasnih 90-ih proširio svoje poslovanje otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama te nekoliko maloprodajnih trgovina u Omišu i okolici. Od 2018. godine u vlasništvu je poljskog investicijskog fonda Enterprise Investors, a preuzimanjem Istarskih supermarketa i zadarskog Sonika 2019. godine lanac jača svoju poziciju i posluje duž cijele jadranske obale.

Studenac trenutačno zapošljava više od 3500 djelatnika i, s više od 600 prodavaonica, glavni je maloprodajni lanac na jadranskoj obali te među vodećima u Hrvatskoj.

Zašto Studenac?

Naš je cilj biti blizak kupcima, a to postižemo razvojem naših glavnih odrednica:

  • pristupačnost - manji format trgovina koje se nalaze u kvartovima i manjim mjestima kako bismo kupcima bili nadohvat ruke
  • širok asortiman koji se dodatno prilagođava mikrolokaciji trgovine i željama potrošača
  • povoljne cijene uz koje uvijek iznova pripremamo različite akcije
  • iskustvo kupovine kojim kupcima želimo osigurati kvalitetnu uslugu te ugodan i čist interijer

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!