Povijest Studenca

Povijest tvrtke

Trgovački maloprodajni lanac Studenac kao kompanija posluje od 1991. godine. Kasnih 90-ih proširio je svoje poslovanje otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama i nekoliko maloprodajnih trgovina u Omišu. Rast tvrtke s vremenom je doveo do maloprodajnog lanca.

Na sliku današnjeg Studenca, trgovine-susjeda koja pogodnostima za kupce dosljedno prati svjetske trendove, najviše je utjecala 2018. godina. Upravo tada počinje unapređenje i značajna transformacija cjelovitog poslovanja popraćena uspješnim akvizicijama i organskim rastom. Preuzimanjem Istarskih supermarketa i zadarskog Sonika 2019. lanac jača svoju poziciju i posluje duž cijele jadranske obale. Status dodatno utvrđuje 2021. preuzimanjem biogradskog lanca Bure Trgovina, a važan poslovni iskorak iste godine čini otvaranjem prvih prodavaonica u Zagrebu. Dodatno, početkom 2022. Studenac preuzima i dubrovački lanac Pemo.

Studenac trenutačno zapošljava više od 4000 djelatnika, ima gotovo 750 prodavaonica te je glavni maloprodajni lanac na jadranskoj obali i među vodećima na nacionalnoj razini, s najvećom prodajnom mrežom u Hrvatskoj.

Zašto odabrati Studenac?

Studenac neprestano radi na uvođenju novih i unapređenju postojećih aktivnosti i ponude u svrhu što boljeg pozicioniranja kao najboljeg izbora u svakom susjedstvu u kojem je prisutan i kao onoga koji pouzdano i brzo odgovara na potrebe svojih kupaca kada trebaju „i sitno i bitno“. Od dnevnih potrepština do posebne ponude TO GO, obogaćujemo svoj asortiman i nastojimo održati lokalni duh, kako svojim proizvodima tako i ljubaznim pristupom, da bismo kupcima osigurali ugodno i cjelovito iskustvo kupnje.

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!