Povijest Studenca

Povijest tvrtke

Poslovna priča Studenca, danas vodećeg maloprodajnog trgovačkog lanca na Jadranu, jedna je od onih koje unose optimizam u kroniku hrvatskog gospodarstva. Kompanija je osnovana 1991. godine, a turbulentne 90-e, koje su ugrozile opstanak brojnih domaćih poduzeća, a mnogima donijele i poslovni kraj, Studenac je dočekao spremno prilagodivši se novoj slici tržišta te je proširio svoje poslovanje otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama i nekoliko maloprodajnih trgovina u Omišu. Rast tvrtke s vremenom je doveo do maloprodajnog lanca.

Ipak, na sliku današnjeg Studenca – trgovine-susjeda koja pogodnostima za kupce dosljedno prati svjetske trendove, najviše je utjecala 2018. otkad je u vlasništvu poljskog investicijskog fonda Enterprise Investors. Upravo 2018. počinje unapređenje i značajna transformacija cjelovitog poslovanja popraćena uspješnim akvizicijama i organskim rastom. Preuzimanjem Istarskih supermarketa i zadarskog Sonika 2019. godine lanac jača svoju poziciju i posluje duž cijele jadranske obale. Status na Jadranu dodatno utvrđuje 2021. preuzimanjem biogradskog lanca Bure Trgovina d.o.o., a važan poslovni iskorak čini otvaranjem prvih prodavaonica u Zagrebu.

Studenac trenutačno zapošljava više od 3500 djelatnika, broji više od 650 prodavaonica, glavni je maloprodajni lanac na jadranskoj obali te među vodećima u Hrvatskoj.

Zašto Studenac?

Naš je cilj biti blizak kupcima, a to postižemo razvojem naših glavnih odrednica:

  • pristupačnost - manji format trgovina koje se nalaze u kvartovima i manjim mjestima kako bismo kupcima bili nadohvat ruke
  • asortiman se dodatno prilagođava mikrolokaciji trgovine i željama potrošača
  • cijene uz koje uvijek iznova pripremamo različite akcije
  • iskustvo kupovine kojim kupcima želimo osigurati kvalitetnu uslugu te ugodan interijer

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!