Razvij svoju karijeru

Studenac je, kao brzorastuća kompanija, sjajno mjesto za ljude koji dijele naše vrijednosti te žele napredovati i graditi svoju karijeru u svijetu trgovine.

Kako bi naši zaposlenici bili motivirani, zadovoljni i uspješni, trudimo se osigurati najbolje uvjete za njihov rast i razvoj.

Iskoristi i ti priliku i postani dio vodećeg maloprodajnog lanca na Jadranu!

Programi razvoja u Studencu

Selekcijski postupak

Odabir novih zaposlenika u Studencu temelji se na procjeni ključnih kompetencija za pojedinu poziciju koje kandidat mora posjedovati kako bi njegov potencijal došao do punog izražaja za radno mjesto za koje se prijavljuje. U selekcijskom postupku koristimo se različitim metodama kako bi procjene kompetencija bile što objektivnije, valjane i pouzdane. Svaki kandidat uključen u selekcijski postupak za neku od pozicija u Studencu (osim prodavača, voditelja prodavaonice i njegova zamjenika) najčešće sudjeluje u tri selekcijska kruga ili više njih, pri čemu je zadovoljavanje kriterija uvjet za uključivanje u sljedeći korak u selekcijskom postupku. Prvi je korak razgovor sa specijalistom selekcije i razvoja. U drugom selekcijskom krugu pristupa se testiranju. U završnom razgovoru Odjelu ljudskih potencijala pridružuje se nadređena osoba odjela u kojem se kandidat zapošljava. Ovisno o poziciji koja se popunjava, selekcijski postupak može još dodatno sadržavati provjeru znanja stranog jezika, informatičkih vještina i/ili stručno-specijalističkih znanja i vještina.

Uvođenje u posao

Kako bi se svaki novi zaposlenik što bolje integrirao u našu kompaniju i saživio s kulturom i vrijednostima Studenca, putem programa uvođenja u posao osiguravamo alate i informacije koji su mu potrebni da bi što kvalitetnije započeo svoju karijeru te bio što produktivniji i zadovoljniji. Svaki novi član tima dobiva mentora. Uloga mentora je aktivna podrška i prijenos znanja novom kolegi.


Posvećeni izvrsnosti

Ulaganje u edukacije za uspješan poslovni razvoj zaposlenika

Vjerujemo da je cjeloživotno obrazovanje među najvažnijim faktorima uspješnog razvoja zaposlenika i upravo zbog toga Odjel ljudskih potencijala Studenca aktivno organizira niz edukativnih radionica za svoje kolege. Poticanje stjecanja novih znanja i vještina, i nadopune već usvojenih, važno je za zaposlenike i njihovu mogućnost razvoja karijere, ali i za uspjeh same kompanije na izazovnom tržištu maloprodaje. Dio edukacija i radionica odvio se u prvoj polovici 2021. godine, a naš tim iz Odjela ljudskih potencijala već priprema novi koristan program koji će obogatiti znanja i pomoći u kreiranju vještina te doprinijeti još uspješnijem razvoju zaposlenika i u konačnici cjelokupnom poslovanju.

Studenac je, kao brzorastuća kompanija, sjajno mjesto za ljude koji dijele naše vrijednosti te žele napredovati i graditi svoju karijeru u svijetu trgovine.


Mentorstvo
Radionica je poslovođama prodavaonica, između ostaloga, pomogla u razumijevanju važnosti odgovornog mentorstva i komunikacije, kao i u usvajanju vještina stvaranja mentorskog odnosa s novim zaposlenicima i komunikacijskih alata za djelotvornu komunikaciju.
Korektivna
Cilj održane radionice bio je svladati osnovne vještine asertivne komunikacije. Tim revizije Studenca naučio je prepoznati različite komunikacijske stilove i prilagoditi ponašanje situaciji. Uz to, doznali su kako im komunikacija može pomoći u postizanju ciljeva.
Korektivna
Dio direktora, voditelja i koordinatora sudjelovao je na edukaciji čiji su istaknuti ciljevi bili učenje i razumijevanje procesa promjena, upravljanje promjenama, razlikovanje reaktivnih od proaktivnih pristupa te usvajanje načina kako se nositi s otporima, kako ih razumjeti i rješavati.
Korektivna
U svojem radu koordinatori prodaje susreću se s različitim situacijama i zato im je radionica u dva modula pomogla u svladavanju otpora, agresivnih ili pasivnih sugovornika i zanovijetanja te davanju konstruktivne i učinkovite povratne informacije.
Excel
Naši kolege imali su priliku nadopuniti i usavršiti znanje rada u programu Excel. Program je to kojim se naši kolege koriste u svakodnevnom radu, a bila je to izvrsna prilika da steknu dodatna znanja i učinkovito ih primijene.
Korisničke persone
Radionica izrade korisničkih persona, tj. profila kupaca Studenca, kolegama koristi kao još detaljnija smjernica u definiranju ponuda te komercijalnih i marketinških aktivnosti. U skladu je to s misijom Studenca, osluškivanjem potreba kupaca i kvalitetnom odgovaranju na njih.

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!