Razvij svoju karijeru

Studenac je, kao brzorastuća kompanija, sjajno mjesto za ljude koji dijele naše vrijednosti te žele napredovati i graditi svoju karijeru u svijetu trgovine.

Kako bi naši zaposlenici bili motivirani, zadovoljni i uspješni, trudimo se osigurati najbolje uvjete za njihov rast i razvoj.

Iskoristi i ti priliku i postani dio vodećeg maloprodajnog lanca na Jadranu!

Programi razvoja u Studencu

Selekcijski postupak

Odabir novih zaposlenika u Studencu temelji se na procjeni ključnih kompetencija za pojedinu poziciju koje kandidat mora posjedovati kako bi njegov potencijal došao do punog izražaja za radno mjesto za koje se prijavljuje. U selekcijskom postupku koristimo se različitim metodama kako bi procjene kompetencija bile što objektivnije, valjane i pouzdane. Svaki kandidat uključen u selekcijski postupak za neku od pozicija u Studencu (osim prodavača, voditelja prodavaonice i njegova zamjenika) najčešće sudjeluje u tri selekcijska kruga ili više njih, pri čemu je zadovoljavanje kriterija uvjet za uključivanje u sljedeći korak u selekcijskom postupku. Prvi je korak razgovor sa specijalistom selekcije i razvoja. U drugom selekcijskom krugu pristupa se testiranju. U završnom razgovoru Odjelu ljudskih potencijala pridružuje se nadređena osoba odjela u kojem se kandidat zapošljava. Ovisno o poziciji koja se popunjava, selekcijski postupak može još dodatno sadržavati provjeru znanja stranog jezika, informatičkih vještina i/ili stručno-specijalističkih znanja i vještina.

Uvođenje u posao

Kako bi se svaki novi zaposlenik što bolje integrirao u našu kompaniju i saživio s kulturom i vrijednostima Studenca, putem programa uvođenja u posao osiguravamo alate i informacije koji su mu potrebni da bi što kvalitetnije započeo svoju karijeru te bio što produktivniji i zadovoljniji. Svaki novi član tima dobiva mentora. Uloga mentora je aktivna podrška i prijenos znanja novom kolegi.

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!