Štrudel od jabuka

Pripremite ovaj ukusan i jednostavan štrudel od jabuka. Miris koji će dolaziti iz pećnice namamiti će vas da ga odmah pojedete toplog.

 

Šećer i kvasac stavite u zdjelicu sa malo mlakog mlijeka i pustite da se diže. Kvasac dodajte u brašno i sol te zamijesite meko tijesto. Prema potrebi dodajte mlijeko te ostavite tijesto da se udvostruči.

  • Jabuke operite, prepolovite i očistite od koštica.
  • Tijesto podijelite na 3 dijela i razvaljajte. 4 jabuke naribajte u zdjelu i dodajte 2,5-3 žlice šećera, 1 žlicu ruma i sve pomiješajte. Po prvom tijestu posložite jabuke i zarolajte tako da dobijete štrudel te stavite u nauljenu škrovadu  (lim za pečenje ).
  • Ponovite postupak sa preostalim tijestom tako da dobijete tri štruce i ostavite pola sata u škrovadi poklopljeno sa krpom da se još malo digne.
  • Štrudel malo izbockajte vilicom i stavite peći u toplu pećnicu na 200 °C
  • Nakon 15 min štrudel premažite sa malo ulja i vratite u pećnicu na otprilike 45 min.
vrh stranice