Dostava Studenac kupi i pokupi Cool kartica
09.04.2020.

Quiche od poriluka i pršuta

  • Zahtjevno
  • 75 min
  • 6-8 osoba
  1. Brašno, sol i maslac pomiješajte prstima dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Zatim dodajte jaje i vrlo kratko umijesite kompaktno tijesto.
  2. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i stavite da se hladi jedan sat. Zatim ga izvaljajte i stavite u kalup promjera 26 cm. Kalup premažite maslacem pa u njega prebacite tijesto, dobro ga utisnite pa odrežite višak tijesta koji viri iz posude.
  3. Tijesto stavite da se hladi 30 min. Hladno tijesto izbodite vilicom pa pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C oko 15 minuta, dok ne počne dobivati boju.
  4. Poriluk očistite od vanjskog sloja. Prerežite ga po dužini pa narežite na polukrugove. Češnjak sitno nasjeckajte, a pršut narežite na kockice.
  5. U dubokoj tavi zagrijte ulje pa dodajte poriluk i malo soli. Pirjajte pet minuta na srednje jakoj vatri, dok poriluk malo ne omekša. Zatim dodajte češnjak i pršut i pirjajte još oko minutu.
  6. Pomiješajte jaja, kiselo i slatko vrhnje i ribani sir. Dodajte pirjani poriluk i začinite po potrebi.
  7. Izlijte nadjev u polupečenu koru i pecite još oko 25 min, tj. dok ne dobije boju na vrhu. Nakon pečenja pustite da odstoji 10 minuta prije rezanja.
Isprintajte recept