17.11.2020.

Miješane mahune s buncekom

  • Srednje zahtjevno
  • 90 min
  • 4-6 osoba

Miješane mahune s buncekom ukusan su ručak koji možete pripremiti već za 16 kuna po osobi.

  1. Dimljeni buncek stavite kuhati zajedno s ostacima od čišćenja povrća, kako biste skuhali temeljac koji će se poslije koristiti.
  2. Na maslinovu ulju pirjajte luk, mrkvu i korijen celera nekoliko minuta dok luk ne uvene. Zatim dodajte češnjak, peršin i mahune koje ste procijedili.
  3. Kad je buncek napola kuhan, narežite ga na manje komade i odvojite od kosti. Zatim sve zajedno podlijte temeljcem i vodom do vrha.
  4. Na umjereno jakoj vatri kuhajte oko 1 sat i pred kraj po potrebi začinite soli i paprom.

Pripremite svinjski vrat sa salatom od kukuruza, ukusan ručak za cijelu obitelj!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!