Dostava Studenac kupi i pokupi Cool kartica
24.11.2020.

Pužići s cimetom i lješnjakom

  • Srednje zahtjevno
  • 1 h
  • 6 osoba
  1. Maslac pustite da se malo otopi, ostavite nekoliko minuta da se ohladi i pomiješajte ga sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom.
  2. Lisnato tijesto razvaljajte tanko u oblik pravokutnika. Premažite prethodno napravljenom smjesom. Ostavite oko 1 cm prostora na rubu tijesta. Njega premažite hladnom vodom kako bi se tijesto zalijepilo kad ga budete zamatali. 
  3. Preko premazane smjese od cimeta i šećera pospite sitno nasjeckani lješnjak koji ste prethodno tostirali. Lisnato tijesto zamotajte u roladu, a zatim režite na komade debljine 1 cm. Isti postupak ponovite s drugim komadom lisnatog tijesta.
  4. Pužiće slažite u lim za pečenje prekriven masnim papirom. Pecite ih desetak minuta na 200 °C.
  5. Pužiće ostavite neka se malo ohlade, a zatim ih poslužite prelivene šećernom glazurom.
  6. Glazuru pripremite tako da šećer u prahu miješate s mlijekom i aromom vanilije dok ne dobijete gustu smjesu.
Isprintajte recept