08.06.2021.

Pohani sladoled

  • Umjereno zahtjevno
  • 30 minuta (plus zamrzavanje)
  • 4 porcije

Pohani sladoled idealan je ljetni desert za sve ljubitelje hrskavo-kremastih kombinacija!

  1. Napravite kuglice od sladoleda i stavite ih na masni papir. Ostavite ih u zamrzivaču 1 h da se dobro ohlade. 
  2. Bjelanjke istucite dok ne postanu lagano pjenasti. Kukuruzne pahuljice izmrvite. 
  3. Smrznute kuglice sladoleda uvaljajte u bjelanjak, zatim u pahuljice. Ponovite postupak 2 do 3 puta. Vratite sladoled u zamrzivač 1 h.
  4. Zagrijte ulje za prženje i pržite jednu do dvije kuglice u isto vrijeme, oko 10 do 20 sekundi, dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih na kuhinjski ubrus kako bi se ocijedio višak ulja. 
  5. Poslužite s umakom od jagode koji ste kuhali 10 minuta sa šećerom. Po želji umak od jagoda možete propasirati ili ostaviti jagode u komadu. 
  6. Umak možete ostaviti vruć. 

Kao bazu za ovu slatku osvježavajuću poslasticu pripremite svoj domaći sladoled!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!