Studenac market
21.06.2021.

Ledeni vjetar - recept

  • Umjereno zahtjevno
  • 2 h (plus hlađenje)
  • 6-10 osoba

Priprema recepta

Ledeni vjetar prava je kremasto-voćna senzacija idealna za sve prigode!

  1. Bjelanjke kratko izmiksajte i počnite dodavati žlicu po žlicu šećera uz stalno miksanje. Miksajte dok ne dobijete čvrstu smjesu, a na kraju dodajte ocat i kratko promiješajte.
  2. Lim za pečenje obložite masnim papirom, stavite smjesu, poravnajte je i pecite sat vremena na 150 stupnjeva.
  3. Dok je kora mlaka, izvadite je s lima, maknite papir za pečenje i pustite da se ohladi. Izrežite je na tri dijela.
  4. Pjenasto izmiksajte žumanjke sa šećerom. U posebnoj posudi pomiješajte gustin, brašno i aromu vanilije s malo mlijeka. Miješajte dok ne dobijete smjesu bez grudica, zatim je dodajte pjenasto izmiksanim žumanjcima i povežite.
  5. Mlijeko zagrijte, kad se ugrije polako dodajte smjesu od žumanjaka uz stalno miješanje pjenjačom. Kuhajte 2-3 minute na laganoj vatri uz stalno miješanje. 
  6. Smjesu pokrijte plastičnom folijom kako se ne bi stvorila korica i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Dok je krema još mlaka, pomiješajte je s omekšanim maslacem. Nemojte odmah sve odjednom pomiješati, nego postupno dodajte kremu u maslac uz stalno miješanje. Krema se treba ohladiti, ali na sobnoj temperaturi.
  7. Istucite vrhnje za šlag. 
  8. Slažite red kore, zatim kremu, na nju posložite voće, zatim šlag. Tako ponovite s tri kore. Cijeli kolač premažite kremom i šlagom. Ukrasite po želji voćem.
  9. Ostavite u hladnjaku prije posluživanja, najbolje preko noći.

Volite li kombinacije slatkih krema i osvježavajućeg voća sigurno će vam se svidjeti panna cotta s kavom i višnjama!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!