28.09.2021.

Džem od šljiva

  • Jednostavno
  • 2-3 h
  • oko 1 kg gotovog džema

Domaća zimnica izrađena s ljubavlju uvijek je posebnog okusa. Jedna od njih je i slatki džem od šljiva - savršen dodatak mnogim desertima!

  1. Šljive operite, uklonite im koštice i prepolovite na pola.   
  2. U većoj prikladnoj posudi za kuhanje slažite sloj šljiva, zatim sloj šećera, dok ne potrošite sve sastojke.
  3. Zatim stavite kuhati na umjerenu temperaturu.
  4. Kad je džem zakuhao, smanjite temperaturu i pustite da lagano kuha dok ne dobije željenu gustoću. Pred kraj kuhanja dodajte rum i dobro promiješajte.
  5. Kuhajte ga oko 2 sata, pred kraj kuhanja često miješajte kako ne bi zagorio. 
  6. Gotov džem stavite u sterilizirane staklenke, zatvorite ih i pustite da se tako ohlade do sljedećeg dana.

Domaći džem tajni je sastojak mnogih slastica zbog kojeg se uvijek traži porcija više. Jedna od njih je i slasna štrudla od šljiva!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!