05.10.2021.

Kompot od jabuke i kruške

  • Jednostavno
  • 1 h
  • 1 kg kompota

Osim fantastičnog okusa, domaći kompot od jabuke i kruške na vaš stol donosi i brojne zdravstvene dobrobiti. Ove jeseni iskušajte se u pripremi slatkog zalogaja koji će voljeti cijela obitelj!

  1. Jabuke i kruške operite, prepolovite i očistite od srži. 
  2. Voće stavite u hladnu vodu kojoj ste dodali limunov sok, kako ne bi potamnilo prije kuhanja, nego ostalo svježe. 
  3. U prikladnu posudu za kuhanje stavite jabuke, kruške, šećer, vodu i vanilin šećer te sve dobro promiješajte. 
  4. Na umjereno jakoj vatri kuhajte dok voće ne postane mekano. Ako želite, u početku smanjite količinu vode kako biste dobili gusti sirup. 
  5. Gotov kompot stavite u sterilizirane staklenke i pustite da se ohladi prije stavljanja u hladnjak. 

Ostane li vam viška jabuka od pripreme kompota, isprobajte još jedan jednostavni desert - slatke zapečene jabuke!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!