11.10.2019.

Domaći crni kruh

  • Jednostavno
  • 2-3h
  • 4-6 osoba

Domaći crni kruh jednostavan je za pripremu, a vaš će dom ispuniti neodoljivim mirisima.

  1. Svježi kvasac aktivirati prije korištenja, treba ga otopiti u mlakoj vodi i dodati žlicu brašna i šećera, pomiješati te pokriti. Ostaviti na toplom mjestu 10-15 minuta.
  2. U drugu posudu dodati sve ostale sastojke i pomiješati. Dodati kvasac i mlaku vodu te lagano miješati.
  3. Tijesto pokriti kuhinjskom krpom i staviti na toplo mjesto 30 minuta.
  4. Kad je tijesto kvasalo, podijeliti ga na manje komade te formirati po želji. Staviti na posudu za pečenje, vrh zarezati nožem i premazati maslinovim uljem. Pustitii da stoji cca. 20 minuta prije pečenja.
  5. Peći na 160-180 stupnjeva 30-45 minuta ovisno o količini.
  6. Kad je kruh pečen premazati ga rastopljenim maslacem.

Pripremite i zobeni kruh, zdravu verziju kruha za koju vam je potrebno tek nekoliko sastojaka i malo vremena.

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!