Domaća focaccia jednostavna je za pripremu, a zbog svojih aromatičnih mirisa i dodataka malo tko joj može odoljeti.
Razmrvite svježi kvasac, dodajte žlicu šećera i prelijte sa 150 ml tople vode. Ostavite 10-15 minuta.
U veliku posudu dodajte brašno i sol. U tijestu napravite rupu, dodajte uzdigli kvasac i ostatak vode. Počnite mijesiti tijesto dok ne dobijete glatko tijesto, ako je potrebno dodajte još brašna.
U posudu stavite 2 žlice maslinovog ulja i stavite tijesto unutra. Trebat će mu oko sat i pol dok se ne udvostruči.
Napravite premaz dok se tijesto diže tako da se svi sastojci mogu međusobno prožeti.
Stavite maslinovo ulje, sol papar, suhe mediteranske začine i pola žličice crvene paprike.
Kad se tijesto diglo, stavite ga na pobrašnjenu površinu i malo raširite prema veličini posude za pečenje. U posudu za pečenje stavite masni papir, dodajte tijesto i raširite ga po potrebi još.
Napravite udubine u koje stavimo narezane masline i cherry rajčice, ali prije toga premažite ga s prethodno napravljenim premazom.
Prije nego stavite peći, tijesto ostavite da kvasa još 30 minuta. Peći na 200 stupnjeva, 20 do 30 minuta.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša suglasnost.Za konfiguraciju kolačića odaberi PRILAGODI. Za više informacije pročitajte naša Pravila privatnosti.