12.11.2019.

Čokoladni keksi

  • Lagano
  • 30 min
  • 6-10 osoba

Domaći čokoladni keksi osvojit će vas na prvi griz! Zadovoljite želju za slatkim uz hrskavu čokoladnu slasticu.

  1. Brašno, prašak za pecivo i sol pomiješajte u zdjelu.
  2. U drugu zdjelu istucite maslac sa smeđim i bijelim šećerom. Zatim dodajte jaje, aromu vanilije i nastavite miješate s mikserom.
  3. Kad se taj dio smjese povezao, polako dodajte prethodno napravljenu mješavinu brašna, praška za pecivo i soli. Ovaj dio je lakše raditi ručno nego pomoću miksera jer smjesa polako postaje prečvrsta za mikser. Nakon brašna, ubacite čokoladu koju prethodno treba izrezati na manje kockice te sve zajedno dobro povezati.
  4. Na masni papir stavite kuglice tijesta. Prilikom formiranja kuglice pripazite da veličina tijesta nije prevelika jer postoji mogućnost da se spoji s onom do nje.
  5. Peći na 190 stupnjeva, 8 do 10 minuta.

Dobar tek!

Za prave čokoljupce pripremili smo recept za vruću čokoladu!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!