12.06.2019.

Pašteta od tune

  • Jednostavno
  • 20-30 min
  • 4 osobe

Domaća pašteta od tune nije zahtjevna za pripremu, a poslužena s prepečenim kruhom odlična je kao vaše današnje hladno predjelo.

Priprema
  1. Procijedite ulje iz tuna odreska i dodajte maslo koji je bilo na sobnoj temperaturi.
  2. Ostale sastojke prethodno usitnite nožem i pomiješajte sve u posudi, zajedno s tunom.
  3. Zatim sve dobro usitnite i sjedinite sa štapnim mikserom ili blenderom.
  4. Ako je pašteta previše gusta, možete ju razrijediti maslinovim uljem ili majonezom.
  5. Začine poput soli i papra dodajte na kraju po potrebi i želji. Prije posluživanja paštetu dobro rashladite i poslužite s prepečenim kruhom.

Za ljubitelje recepata s tunom pripremili smo i salatu od tune i tjestenine.

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!