05.12.2019.

Namaz od bundeve

  • Vrlo jednostavno
  • 45 min
  • 3-6 osoba

Klasičnu jesensku namirnicu pretvorite u ukusan namaz od bundeve! Pripremite ga kao prilog uz jelo ili međuobrok i uživajte u bogatom okusu. 

  1. Bundevu narežite na pola i očistite od sjemenki. Svaku polovicu začinite soli, paprom i Zvijezda maslinovim uljem. Stavite peći na 200 stupnjeva, 30-40 minuta.
  2. Kad je bundeva gotova žlicom izvucite njeno ‘’meso’’ i stavite ga u posudu.
  3. Dodajte ostale sastojke koje ste prethodno usitnili, zatim štapnim mikserom sve izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Ostaviti u hladnjaku 2 h prije posluživanja.

Dobar tek!

Bundevu iskoristite za pripremu slasnog kolača od bundeve i batata!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!