28.04.2020.

Pita zeljanica

  • Srednje zahtjevno
  • 1 h
  • 6 osoba

Ukusna i popularna pita zeljanica često se priprema u brojnim kućanstvima. Špinat, vrhnje i sir ključni su sastojci nadjeva, a sve kulinarske tajne uspješne pripreme saznajte u receptu! 

  1. Špinat narežite na manje trakice i pomiješajte ga sa svim ostalim sastojcima.
  2. Pleh za pečenje nauljite, stavite jednu koru po sredini te sa svake strane pleha po duple kore koje su na rubu pleha.
  3. Sve ih dobro nauljite, stavite cijelo punjenje i preklopite korama koje su na rubovima.
  4. Opet dobro nauljite te na vrh stavite još po dvije kore koje pokrivaju vrh. 
  5. Prije pečenja narežite pitu i stavite je peći na 180 °C oko 40 minuta, odnosno dok ne počne dobivati zlatnu boju. 

Primamljive pite uvijek su dobra ideja za ukusno predjelo. Pita od ajvara naš je sljedeći prijedlog! 

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!