19.05.2020.

Rimski njoki

  • Jednostavno
  • 30 min
  • 4 osobe

Rimski njoki napravljeni od griza te začinjeni maslacem i ribancem delicija su koja se ne propušta! Možete ih poslužiti same ili kao prilog raznim mesnim jelima.

  1. Zagrijte mlijeko, 30 g maslaca i sol dok mlijeko ne zakipi. Zatim polako dodajte griz uz stalno miješanje pjenjačom da se ne stvore grudice.
  2. Smjesa će se jako brzo početi zgušnjavati te kad se griz počne odvajati od posude maknite s vatre. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi, ali da je i dalje toplo. 
  3. Dodajte žumanjak i dobro promiješajte, zatim ubacite 50 g ribanca i sve sjedinite.
  4. Smjesu stavite na masni papir i rasporedite na debljinu od oko 1,5 - 2 cm. Pustite da se skroz ohladi. Izrežite njoke kalupom željenog oblika, stavite ih u zdjelu za pečenje koju ste premazali maslacem i prelijte ostatkom maslaca i 20 g ribanca. 
  5. Stavite u pećnicu da se zapeče na 200 °C oko 20 minuta.

Ako više volite njoke od krumpirovog tijesta, pripremite njoke s puretinom i gljivama.

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!