Dostava Studenac kupi i pokupi Cool kartica
19.05.2020.

Rimski njoki

  • Jednostavno
  • 30 min
  • 4 osobe
  1. Zagrijte mlijeko, 30 g maslaca i sol dok mlijeko ne zakipi. Zatim polako dodajte griz uz stalno miješanje pjenjačom da se ne stvore grudice.
  2. Smjesa će se jako brzo početi zgušnjavati te kad se griz počne odvajati od posude maknite s vatre. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi, ali da je i dalje toplo. 
  3. Dodajte žumanjak i dobro promiješajte, zatim ubacite 50 g ribanca i sve sjedinite.
  4. Smjesu stavite na masni papir i rasporedite na debljinu od oko 1,5 - 2 cm. Pustite da se skroz ohladi. Izrežite njoke kalupom željenog oblika, stavite ih u zdjelu za pečenje koju ste premazali maslacem i prelijte ostatkom maslaca i 20 g ribanca. 
  5. Stavite u pećnicu da se zapeče na 200 °C oko 20 minuta.
Isprintajte recept