02.06.2020.

Galette s jagodama

  • Malo zahtjevnije
  • 1 h
  • 4 osobe

Ako volite voćne pite, onda ćete obožavati galette s jagodama! Pripremaju se bez kalupa čime se postiže popularan rustikalni izgled, a okus slatkih jagoda čini ovaj zalogaj neodoljivim.

  1. Jagode pripremite tako što ćete ih narezati na ploške, posuti šećerom i pustiti ih da stoje otprilike jedan sat. Nakon jednog sata višak tekućine ocijedite i pospite jagode s gustinom.
  2. Za pripremu tijesta pomiješajte brašno, sol, šećer i hladni maslac pa mijesite dok ne dobijte mrvičastu smjesu. Dodajte jaje i umijesite tijesto do kraja.
  3. Tijesto podijelite na 4 dijela, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak oko 30 minuta.
  4. Na posudu za pečenje stavite masni papir i zagrijte pećnicu na 180 °C.
  5. Tijesto vadite iz hladnjaka jedno po jedno i svako razvaljajte na debljinu od 2 mm u obliku kruga. Na tijesto po sredini složite voće, ali ostavite prazan rub od oko 2 cm sa svih strana. Prazni rub premažite umućenim jajem i presavinite preko voća sa svih strana. Isto tako i vanjski rub premažite jajem.
  6. Stavite peći oko 25 minuta, odnosno dok rub ne dobije zlatnu boju.

Ne možete se zasititi jagoda? Osvježavajući kolač od jagoda je slatko rješenje!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!