Dostava Studenac kupi i pokupi Cool kartica
28.07.2020.

Domaći umak od rajčica (šalša)

  • Malo zahtjevnije
  • 3-5 h
  1. Rajčice zarežite te ih kratko blanširajte u kipućoj vodi. Izvadite ih iz vode, pustite da se kratko ohlade te im uklonite kožu. Prerežite ih na četvrtine i uklonite dio peteljke. Ako želite, uklonite sjemenke iz sredine.
  2. Na maslinovom ulju kratko dinstajte ljubičasti luk rezan na kockice. Dodajte mu suho začinsko bilje po želji te dobro promiješajte. Nakon nekoliko minuta dinstanja dodajte blanširane rajčice, češnjak i peršin. 
  3. Sve skupa pustite da kuha. Ne treba dolijevati tekućinu jer će rajčica pustiti svoj sok. Kuhajte na srednje jakoj temperaturi u početku, ali kako tekućina bude nestajala smanjite na lagano da vam ne bi zagorjelo kasnije, kad se umak zgusne. 
  4. Pri kraju kuhanja, po želji, dodajte šećer i pustite da kuha još 10 minuta. 
  5. Ako umak ne želite odmah konzumirati, ohladite ga i stavite u zamrzivač
Isprintajte recept