11.08.2020.

Džem od rajčice

  • Zahtjevnije
  • 2 h

Džem od rajčice sladak je i pikantan namaz u čijim ćete okusima uživati. Najbolje ga je poslužiti uz razne sireve ili krekere.

  1. Rajčice operite i razrežite na četvrtine. Odstranite im peteljku.
  2. Razrezane rajčice i čili stavite u lonac. Dodajte im sve začine. Kuhajte ih na jakoj vatri dok smjesa ne zakuha, a rajčice puste vodu. Smanjite i nastavite kuhati na umjerenoj vatri.
  3. Kuhajte oko dva sata, dok se džem ne zgusne. Pri kraju kuhanja je potrebno češće miješati da džem ne zagori na dnu lonca.
  4. Džem spremite u sterilizirane staklenke i držite ga na suhom i tamnom mjestu.

Ako ste ljubitelj voćnih džemova, isprobajte džem od mandarina!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!