15.09.2020.

Domaći slanci

  • Srednje zahtjevno
  • 80 min
  • 4 osobe

Fini i topli domaći slanci idealan su doručak ili međuobrok. Odličnog su okusa i ne mogu se zamijeniti onima iz pekare!

  1. Brašno promiješajte s kvascem, soli i šećerom te sve dobro izmiješajte. U zasebnu posudu pomiješajte mlako mlijeko, ulje, jogurt i ocat. 
  2. Sve sastojke pomiješajte tako što ćete suhu smjesu polako dodavati mokroj uz miješanje. 
  3. Ako je smjesa još malo ljepljiva, dodajte još malo brašna.
  4. Stavite na toplo da se tijesto diže oko 45 minuta. 
  5. Kad se tijesto diglo, podijelite ga na manje kuglice oko 10 komada po 120 g težine. Svaku rukom izvaljajte u obliku slanca. 
  6. Stavite ih u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i pustite ih da odstoje 20 minuta na sobnoj temperaturi. 
  7. Pecite ih 10 minuta na 250 stupnjeva. 
  8. U međuvremenu pripremite slani preljev tako što ćete pomiješati sol, brašno, prašak za pecivo i vodu. 
  9. Nakon 10 minuta pečenja izvadite slance, prelijte ih preljevom i vratite ih u pećnicu još dvije minute.

Okušajte se i u pripremi domaćih mlinaca!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!