Dostava Studenac kupi i pokupi Cool kartica
29.09.2020.

Domaće kiflice

  • Zahtjevno
  • 2 h
  • 4-6 osoba
  1. Svježi kvasac, šećer i toplo mlijeko dobro pomiješajte i pustite da stoji oko deset minuta na sobnoj temperaturi.
  2. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, jaje i ulje te dodajte aktivirani kvasac. Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
  3. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odleži oko deset minuta pa ga opet premijesite oko dvije minute. Opet pokrijte folijom i ostavite da kvasa oko jedan sat.
  4. Podijelite tijesto na dva jednaka komada. Razvaljajte ga u krug i narežite na 12 trokuta kako je prikazano u videu.
  5. Svaki trokut zamotajte u kiflicu i stavite ih na posudu za pečenje na koju ste stavili papir za pečenje i pustite ih još barem 30 minuta da kvasaju.
  6. Prije pečenja premažite ih jajem, pospite sezamom i stavite peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

 

 

Isprintajte recept