Dostava Studenac kupi i pokupi Cool kartica
20.10.2020.

Kruh od kestena

  • Srednje zahtjevno
  • 2 h
  • 4-6 osoba
  1. Kestenje malo zarežite i stavite kuhati. Nakon toga ga očistite od kore i stavite u blender da ih usitnite. Prema potrebi dodajte malo hladne vode.
  2. Izdvojite 150 g mljevenih kestena.
  3. Kvasac i med otopite u malo mlake vode. Ostavite desetak minuta da se kvasac digne. 
  4. U zdjelu stavite brašno i kestene, dodajte kvasac i zamijesite tijesto dolijevajući mladu vodu. Na kraju dodajte sol i mijesite da dobijete glatko tijesto.
  5. Tijesto stavite na toplo da se diže dok se ne udvostruči.
  6. Dno posude za pečenje obložite papirom za pečenje i premažite s malo maslinovog ulja.
  7. Tijesto prebacite na pobrašnjenu površinu te ga oblikujte po želji. Stavite ga na posudu za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 10 minuta, zatim smanjite temperaturu na 150 stupnjeva i pecite još oko 30 minuta. 
  8. Pustite da se kruh ohladi prije rezanja.
Isprintajte recept