Dostava Studenac kupi i pokupi Cool kartica
01.12.2020.

Medenjaci

  • Zahtjevno
  • 30 min
  1. Svinjsku mast i med zagrijte na laganoj temperaturi dok se mast ne otopi. Nemojte dopustiti da tekućina prokuha. 
  2. U drugu posudu stavite brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo, mješavinu začina za medenjake i jaje. Nekoliko puta promiješajte te dodajte otopljenu mast i med. 
  3. Zamijesite kompaktno tijesto i zamotajte ga u plastičnu foliju. Ostavite u hladnjaku barem 2 do 3 sata.
  4. U međuvremenu napravite kraljevsku glazuru. Bjelanjak lagano istucite mikserom, polako dodajte šećer u prahu i izmiksajte. Kad ste dodali cijeli šećer, stavite nekoliko kapi limunova soka i još jednom promiješajte. 
  5. Odvojite smjesu u nekoliko posuda i dodajte po želji boju za hranu te je stavite u vrećice za ukrašavanje (dresir vrećice) ili pokrijte plastičnom folijom kako se ne bi osušila. 
  6. Tijesto za medenjake izvaljajte oko 1 cm debljine. S pomoću kalupa napravite uzorke i stavite ih na masni papir. Pecite oko 8 minuta na 180 stupnjeva. 
  7. Pustite da se kratko ohlade te ih ukrasite kraljevskom glazurom.
Isprintajte recept