19.01.2021.

Guste zimske juhe

  • Srednje zahtjevno
  • 1 h
  • 4-6 osoba

Pripremite guste zimske juhe i ugrijte hladne dane kod kuće!

Juha od krumpira i slanutka

  1. Ako koristite suhi slanutak, večer prije potopite ga u hladnu vodu. 
  2. Omekšani slanutak dodajte u posudu za kuhanje zajedno s nasjeckanim lukom, češnjakom i peršinom te lovorovim listom. 
  3. Sve podlijte s dvije litre povrtnog temeljca i kuhajte dok slanutak ne bude dopola skuhan. Dodajte krumpir narezan na kockice i malo maslinova ulja. Prema potrebi, začinite paprom i soli te sve još kuhajte oko 30 minuta. 
  4. Kada su se slanutak i krumpir do kraja skuhali, juhu usitnite blenderom ili štapnim mikserom. Poslužite sa zapečenim kockicama kruha.

Juha od batata

  1. Sve sastojke očistite i usitnite. Na maslinovo ulje dodajte luk i pirjajte ga nekoliko minuta. Zatim dodajte batat, mrkvu, češnjak i đumbir. Sve zajedno pustite još malo da se pirja, zatim podlijte povrtnim temeljcem i kuhajte 20 do 30 minuta. 
  2. Kad se skuhalo, prema potrebi začinite soli i paprom, a zatim usitnite s pomoću blendera ili štapnog miksera. 
  3. Ako je potrebno, juhu stavite još malo da kuha nakon što ste je blendali. 

Juha od graška i pancete još je jedna ukusna krem juha idealna za hladne dane. Isprobajte ju!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!