Cool kartica
12.06.2019.

Juha od graška i pancete

  • Jednostavno
  • 1 h
  • 4 osobe
Priprema
  1. Luk, češnjak, Pik pancetu narežite na krupnije komade i stavite ih lagano pirjati na Zvijezda maslinovom ulju. Koru od pancete također pirjajte, ali je izvadite kasnije od ostalih sastojaka.

  2. Nakon par minuta pirjanja dodajte Ledo grašak i krušne mrvice, ostavite 1-2 minute da se pirja i podlijete povrtnim temeljcem.

  3. Kuhajte najviše 10-tak minuta, zato što grašku ne treba dugo da se skuha, ali i da dobijete lijepu zelenu boju juhe.

  4. Sa štapnim mikserom dobro izmiksajte juhu, ali kako smo napomenuli, prvo izvadite koru pancete.

Ako želite možete odmah poslužiti juhu, ali preporučujemo da je procijedite kroz sito kako bi uklonili opne graška.

Sa začinima budite oprezni, naročito sa soljenjem, a papar dodajte po želji.

Za kraj i dekoraciju, lagano na tavi ispecite tanke komadiće pancete i ubacite pokoje cijelo zrno graška.

Isprintajte recept