02.03.2021.

Domaće lisnato tijesto

  • Srednje zahtjevno
  • 2 h

Domaće lisnato tijesto možete iskoristiti za pripremu brojnih slatkih i slanih jela. Potrebna su vam samo četiri sastojka i malo slobodnog vremena.

  1. Pomiješajte vodu, sol i brašno dok ne dobijete glatko tijesto. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite 10-15 minuta. 
  2. Tijesto stavite na pobrašnjenu površinu i tanko ga razvaljajte. Preko cijele površine premažite maslac koji je omekšao na sobnoj temperaturi. 
  3. Rubove tijesta savijte prema sredini, zatim ga stavite u vlažnu kuhinjsku krpu te odložite u hladnjak na 30 minuta ili u zamrzivač na 10-15 minuta. 
  4. Nakon toga tijesto opet stavite na pobrašnjenu površinu i lagano ga razvaljajte, zatim ponovite postupak preklapanja i stavljanja u hladnjak.
  5. Sve ovo ponovite četiri puta prije korištenja lisnatog tijesta.

Svidio vam se recept za domaće lisnato tijesto? Pripremite i domaće mlince!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!