09.03.2021.

Churros

  • Jednostavno
  • 30 min
  • 2-4 osobe

Dovedite Španjolsku u svoju kuhinju! Churros, hrskavi zlatni uštipci uvaljani u aromatični cimet prava su poslastica za vječite sladokusce.

  1. U posudu za kuhanje dodajte vodu, maslac, šećer i sol te sve kuhajte dok ne prokuha.
  2. Uklonite s vatre i dodajte brašno te sve dobro povežite. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro povežite, možete ručno ili mikserom. 
  3. Smjesu stavite sa stane i pustite da se malo ohladi.
  4. Tijesto prebacite u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim ili običnim nastavkom. 
  5. Zagrijte ulje i dodajte tijesto istisnuto iz vrećice do 10 cm dužine. 
  6. Churrose pržite dok ne dobiju zlatnu boju, pa ih kad budu gotovi stavite na kuhinjski papir da upije višak masnoće. 
  7. Gotove churrose uvaljajte u smjesu od šećera i cimeta. 
  8. Umak od čokolade pripremite tako da čokoladu otopite u slatkom vrhnju. 

Uživali ste u fantastičnom okusu churrosa? Obavezno isprobajte i naš recept za fritule!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!