19.12.2019.

Fritule

  • Lagano
  • 30 min
  • 2-4 osobe

Mirisne, slatke i sočne fritule blagdanski su desert kojem malo tko može odoljeti. Pospite ih šećerom ili čokoladom te uživajte u okusima!

  1. Pjenjačom izmiješajte jaje, jogurt, šećer, Dr. Oetker vanilija šećer, rakiju i sol, zatim umiješajte Podravka brašno i prašak za pecivo i sve dobro povežite.
  2. Tijesto možete odmah koristiti.
  3. Dublji lonac napunite s dovoljno ulja da vam fritule ne dodiruju dno. Zagrijte ulje, ali pripazite da ne bude prevruće.
  4. Nemojte prepuniti lonac fritulama kako bi se mogle napuhati. Pržite ih na umjerenoj vatri nekoliko minuta dok ne poprime zlatno smeđu boju.
  5. Gotove fritule izvadite na papir kako bi uklonili višak masnoće te ih pospite s NTL šećerom u prahu ili mješavinom NTL šećera u prahu i cimeta.

Na vašu listu omiljenih zimskih deserata svakako dodajte i tople domaće krafne!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!