16.03.2021.

Londoneri

  • Jednostavno
  • 45 min
  • 4-6 osoba

Fantastičan spoj mljeveni oraha i pekmeza od marelice na prhkoj podlozi - londoneri koji se tope u ustima oduševit će svakog tko ih proba!

  1. Pomiješajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodajte žutanjke i omekšali maslac pa umijesite prhko tijesto. Tijesto zamotajte u foliju i stavite u hladnjak 20 minuta. 
  2. Bjelanjke miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg. Dodajte šećer i vanilin šećer, rum i mljevene orahe.
  3. Posudu za pečenje premažite maslacem i pobrašnite. Ohlađeno tijesto naribajte na ribež preko posude za pečenje, a zatim ga dlanovima pritisnite kako bi postalo glatko. 
  4. Tijesto premažite pekmezom koji ste prethodno promiješali kako bi se razradio. Preko toga stavite smjesu od bjelanjaka i pecite u pećnici 45 minuta na 160 stupnjeva. 
  5. Prije rezanja kolač ohladite.

Ako uživate u pripremi tradicionalnih kolača, sigurno će vam se svidjeti i naša mađarica!

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!